Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Langyos, kicsit vizezett...

Langyos, kicsit vizezett dobozos tej másfél hetes kiscicáknak?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat esznek (kis dagik), szeretnék kicsit segíteni az anyán. Olvastam, hogy a tehén tej nem jó nekik, mert nehezen tudják megemészteni. De a bolti dobozos tejet egyébként is könnyebb emészteni, mert már eleve vizezett nem? Megpróbálhatok adni a cicáknak úgy hogy még kicsit vizezem? Vagy bajuk lesz tőle?

2012. jún. 15. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha egészséges az anyamacska akkor ő tudja táplálni a kölyköket. Ha van anyatej, nem is hiszem, hogy megeszik mellette mást a kiscica. A dobozos tej pedig nem nekik való. 3 hetes kortól lehet őket etetni kölykök macskáknak való táppal.
2012. jún. 15. 12:10
 2/4 anonim ***** válasza:
67%
Ne adj Nekik tejet!!! És miért kéne segíteni az anyjukon???
2012. jún. 15. 13:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Attól, mert vizeznéd a tejet, a laktózt ugyanúgy tartalmazza, max. kicsit kevesebbet. A macskák nagy többsége nem tudja emészteni a laktózt, hasmenést kaphatnak. Létezik laktózmentes tej is, ha már mindenáron adni akarsz, olyat vegyél. De nem hiszem, hogy bele kéne avatkozni a természetes táplálásukba, ne zavard meg őket.
2012. jún. 15. 15:04
 4/4 anonim ***** válasza:
58%

Én az enyémeknek 5-6 hetes korukban adtam tejet, bár amennyit megittak, az égvilágon semmi bajuk nem lett tőle.

Ha az anyacica tudja őket táplálni, akkor semmit ne adj nekik 4-5 hétig. Később, ha már nagyobbak, néha-néha adhatsz nekik egy kevés tejet, vizezve, vagy anélkül is. Nem lesz semmi bajuk tőle. Amit viszont melegen ajánlok, hogy az étkezésüket rendszerben intézd és az esetleges ivartalanításokkal se várj sokáig.

2012. jún. 15. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!