Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vemhes a macskám. Mikor fog...

Vemhes a macskám. Mikor fog szülni? Pls vki válaszoljon.

Figyelt kérdés
Már nagyon nagy a pocakja, több mint 3 és fél hete látszik h mozognak a hasában a cicusok. Egyre jobban mocorognak. Az anya egész nap csak fekszik, enni, inni meg wc-zni kel fel, már vagy 2hete ezt csinálja. Sokat nyávog meg mindig jön utánunk. Eddig kinti macsek volt, de mióta behoztuk, hogy benn fialjon, ki se mozdul a lakásból. Már nagyon várjuk hogy mikor fognak megszületni a kicsik. Valaki tudja esetleg hogy mikorra várhatóak?

2012. jún. 12. 14:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Szerinted, most mi itt mit csináljunk az orvos helyett, ha mindjárt szül a macska? Mondjuk azt, hogy jaj, de jó, hátha nem lesz semmi baj? De, igenis lehet baj. Ha más nem, akkor az, hogy 2 éves koráig fejlődik egy macska szervezete, onnét tekinthető felnőttnek. Amennyiben nem kezd el elleni, mert akkor ugye nem fejlődik tovább. Az ellés és a szoptatás nagyon kizsigereli a szervezetét. Erre semelyik macskának nincs szüksége, hacsak tenyésztésre nem szánják. Ebben az esetben is csak párszor ellethető, de semmiképp 2 éves kora előtt. Alapos felkészülés nélkül ez az egész felelőtlenség és nemtörődöm dolog az ember állatával szemben. Az a minimum, hogy az orvos látta a macskát és szükség esetén rendelkezésre áll. És az is minimum, hogy utána ivartalaníttatva legyen.

Nekem meg az tetszik nagyon, hogy a sok felelőtlen macskatartó itt védi az elletőket, hogy nyugodtabb legyen az ő lelkiismeretük is. Hát, ne legyen nyugodt, mert a macska egyértelműen a gondtalan életet és játékot választaná e helyett az ostoba, értelmetlen és felelőtlen elletősdi helyett.

2012. jún. 12. 16:50
 12/24 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Köszönöm elösször is a lepontozást!

Másodszor pedig a kérdésre válaszolva kell hozzászólni,ha nem tudsz segíteni akkor ne írj és végképp ne kelts félelmet a kérdezőbe!

Egy macska hónapos korától tenyészthető,és a tenyésztő ettől a kortól bármikor befedeztetheti a nőstényt.

Ha nem tudnád ellés után még bőven fejlődik a macska.És nem éves korukig fejlődnek!Mielött nekem esnél jó ha tisztába vagy azzal,hogy hét éve tenyésztek(nem szaporítok,nem ebből élek és nem zsigerelem ki az állatokat)

A kérdező pedig biztos ivartalanítani fogja a cicáját miután megellet és elég idősek lesznek a cicái.Azokat szidd akik a kukába dobják a kölyköket és ne itt kelj ki magadból mert azzal csak ellenszenvet érsz el semmi mást.Szépen indulatok nélkül is meglehet írni a véleményedet a kérdésre való válasszal együtt!

Most lehet lepontozni :)

2012. jún. 12. 18:40
 13/24 anonim ***** válasza:
tíz hónapos korától tenyészthető.Elnézést az elírásért.
2012. jún. 12. 18:41
 14/24 A kérdező kommentje:
RD05: Megnéztem a cicijét, de nemláttam hogy jött volna belőle tej, bár nemis nyomtam meg nagyon.. nemfáj az neki?
2012. jún. 12. 19:11
 15/24 A kérdező kommentje:

Amúgy csak azért nem ivartalanítottuk, mert szeretnénk még egy kiscicát tartani. A születendő többi cicát a rokonságnak fogjuk odaadni. Ezután a fialása után ivartalaníttatni fogjuk, persze a kicsit is majd ivartalanítva lesznek. Már meg lett beszélve a rokonsággal :D

Amúgy ha ivartalanítva van a cica az nembaj? Mármint úgy értem hogy nemfog megváltozni a viselkedése? Ugyanolyan kedves és ragaszkodó marad mint eddig?

2012. jún. 12. 19:14
 16/24 anonim ***** válasza:
Nem sokban fog változni a viselkedése, de ha mégis, akkor sem rossz irányba, az én cicám ivartalanítás után inkább bújósabb lett.:)
2012. jún. 12. 19:41
 17/24 anonim ***** válasza:

a macskának és nektek is jó ha ivartalanítjátok

Majd felteszel képet ha megszülettek a kicsik? kíváncsi vagyok:)

2012. jún. 13. 15:57
 18/24 A kérdező kommentje:

Ma délelőtt megszülettek a cicák. Hálistennek minden rendben ment és nem kellett dokit hívni. 4 tündéri cica született. :)

3 az jól látható a képen, a negyedik elvan bújva a többi alá :D

[link]

2012. jún. 13. 19:42
 19/24 A kérdező kommentje:
Olyan aranyos volt az anyacica :D Délelőtt jött, és nyávogott a szobám előtt. Kinéztem, és láttam, hogy elfojt a magzatvize. Hívott, hogy menjek utánna.. aztán befeküdt a helyre, amit készítettünk neki és ott megszülte a cicákat. Ha elmentem melőle, elkezdett nyávogni. Így végig ott voltam míg megszülettek a csöppségek :D Látszott anyacicán hogy megnyugodott mikor ott voltam mellette. Szegénykém azóta csak pihizik.. látszik elvan fáradva. Egy percre se hagyja ott a kicsinyeit. Eddig csak enni és inni jött el melőlük kb. 2percre és már ment is vissza hozzájuk :D
2012. jún. 13. 21:41
 20/24 anonim ***** válasza:

Eleg jo anya!

Vigyazz,ne nyukj hozzajuk,mert lehet el fogja hagyni

Az en cicam penteken szult 5 kiscicat,2 tarkat,1 feketet es 2 csikosat!

Nagyon aranyosak a kiscicaid!

Vigyazz rajuk es foleg a mamara!!Vehetesz neki jobb minosegu junior tapot,hogy osszeszedje magat!

2012. jún. 13. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!