Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet a macskámnak?

Mi baja lehet a macskámnak?

Figyelt kérdés

AZ utóbbi időben azt vettem észre rajta, hogy nagyon lefogyott magához képest..pedig nagyon sokszor naponta akár 4x is követeli az ennivalót. Illetve egyre többet alszik, úgy csak lézeng.. nem pedig futkos vagy kergeti a kutyánkat vagy hasonló...

1 éves kandúr. Én arra gondoltam, hogy lehet férges, de nem tudom.

2012. jún. 12. 09:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Ivartalanított?

A fogyás sok betegség jele lehet.Ahogy olvasom eszik rendesen,de nem olyan aktív mint eddig.

Féreghajtót negyedévente ajánlott adni a cicának,ha ez nem történt meg akkor esedékes lenne illetve ha pár napon belül nem változik akkor érdemes lenne elvinni egy orvosi vizsgálatra.Mérd meg otthon a hőjét,39-ig normális afölött már láza van.

2012. jún. 12. 09:27
 2/8 anonim ***** válasza:
nekünk is van kandúrunk , és amit leírtál ez azért van mert még nincs kiherélve :) nem drága de az benne a jó,hogy itthon maradnak és nem kolbászolnak el a bangúrozási időszakban (aminek már vége de ők még az b. időszak miatt soványak és koszosak :) de télen meghíznak és ez pl 7 kilós is volt :D
2012. jún. 12. 09:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Amiket leírtál a macskáról nem feltétlen betegség jelei. Nyáron sok macsek girhes a megfelelő táplálék ellenére. Az, hogy nem túl aktív, sokan pihen, az megint jellemző a cirmosokra. Amennyiben más tünete nincs, szerintem nincs miért aggódnod. Megnyugtatásképpen elviheted az állatdokihoz általános kivizsgálásra vagy ahogy írták ivartalanításra.
2012. jún. 12. 09:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Nyáron soványabbak, mert füvet is rágcsikálnak, meg bogarakat. Télen vaskosabbak.

De amúgy mivel eteted? Mert ha konzervvel, akkor az is lehet bűnös, mert abba csak víz van.

2012. jún. 12. 09:44
 5/8 A kérdező kommentje:

Konzervet, macskatápot, tejet, néha pl. csirke megfőzött bőre stb. De igen mostanság rászokott a fű evésre.

Nincs ivartalanítva, de ő a "szerelmi" időszakban is csak itthon rohangált. Inkább csak furcsa, hogy általában, ha valakit meglát a kertben nyávogva fut oda hozzá és ráugrik vagy rávetődik az emberre.. most meg csak úgy van, ül és kész.

De egy féreghajtó nem árt, mert épp itt az ideje.

2012. jún. 12. 09:47
 6/8 anonim ***** válasza:
én elvinném orvoshoz!
2012. jún. 12. 10:36
 7/8 A kérdező kommentje:
ivartalanítást nem gondolom, mert a szomszédunkban is van egy ivartalanított kandúr, de őt a többi cica állandóan kergeti.
2012. jún. 12. 10:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát biztos nem azért kergetik.. :)

Nekem is ivartalanított van (ő lány), meg 2 szomszédomnak is vannak ivartalanított kandúr-nőstény macskái, és egyiket sem kergetik.

2012. jún. 12. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!