Vannak furcsa szokásai a cicátoknak? Mik azok?
Nekem 3 macskám van, mindhárom eltérő egyéniség, és mindháromnak vannak fura szokásai...
Az egyik, a legidősebb egy ivartalanított 2 éves nagylány, koromfekete. (Nagylány a neve) Ő már egészen kicsi korától kezdve szelíd, visszahúzódó, de azért játékos kis őrült macska. Volt egy nála két hónappal idősebb fiú cicám is, a kölyökkorukat együtt töltötték, de a fiú azóta sajnos elpusztult. Nagyon akaratos kismacska volt, a Nagylányt, aki akkor még kicsi volt, egyfolytában terrorizálta. Lefogta, és csak mosta, mosta. Ha el akart menni az áldozat, akkor utánavetette magát, és nem engedte el. Valószínűleg ebből a kölyökkori traumából nőtte ki magát Nagylány felnőttkori tisztaság- és mosakodásmániája. Megszállottan mossa magát, és a két kisebb macskát, igaz, nem olyan erőszakos, mint a fiú volt. Pedikűrözni is gyakran szokta magát, előszeretettel tépkedi a karmait az éjszaka közepén a hátamon feküdve, hogy én semmiképp ne tudjak aludni a kattogásától. Egyedül ő alhat bent jó időben, mert a két kicsi vagy nem hajlandó kimenni elvégezni a dolgát, vagy képesek felébreszteni, hogy ki akarnak menni.
Nagylány másik furcsa szokása a kis őrültségében rejlik. Imádja a hajlékony, hosszú dolgokat kergetni, van egy kb egy méteres hajlékony léc, na attól teljesen beindul. De szükség esetén eljátszik egy tollal, vagy kötőtűvel is. A gombolyagot, kislabdát, egyéb guruló vagy lógó dolgot nem kedveli, a hosszúkásak jönnek be neki.
A kicsi fekete lány (Kicsike a neve) meg egy kis nemnormális, vízimádó őrült macska. Rongál, tapétát tép, meghülyül és rohangál, fürdés közben kintről üvöltözik, hogy ő is be akar jönni, és képes bemászni a habos vízbe vagy a zuhany alá, elégedetten elhever ott.
Az ő édestestvére egy fekete-fehér kandúrmacska, ők most 1 évesek kb. A kandúrnál gyávább nyulat még életemben nem láttam, mindig mindentől megretten. Hangja nincs, de üvöltözik, néha valami nyekergés-szerű hangot kiad, illetve amikor kajáért könyörög, na akkor megjön a rendkívül idegesítő, magas, akadozó hangja. Nem győzöm kitiltani a konyha területéről, mert falra mászom tőle...
A doboztépés teljesen normális dolog, nem lehet a házban dobozt hagyni.
Nem hinném, hogy fura szokások:
- egyik kandúrom az akvárium tetején szeret aludni - gondolom élvezi a világítás keltette hőt, és hogy ha felébred rögtön tud halászni :)
- folyton mossa a másikat, de ahogy ennek utánnaolvastam, ez a dominancia kifejezése
- szeret a székre felakasztott hátizsákban aludni
- a másik minden legyet, szúnyogot, molylepkét levadász
- képesek felugrani a nyakunkba, és ott ülni, és nézni, mit csinálunk (kiváltképp ha főzünk valamit)
- ha a feleségem megvakarja a macska oldalát, a macsek az oldalára fekszik és alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!