Lehet szobacica egy udvari cicából? 7 hetesen fúj, karmol!
Még nem szokott hozzá az emberi kézhez. Bár nekem volt olyan macskám ami rettenet ijedős maradt élete végéig (pedig kényeztetve volt), de ez ritka.
A macskához is a gyomrán át vezet az út, és türelem kell hozzá. A kislány NE menjen oda rögtön "erőszakosan gyömöszölni". A macskának kell kezdeményeznie.
Csalogassátok jutalomfalattal, mikor elveszi pici simi. Engedd hogy megszagolja a kezed, mielőtt simized. Ne húzd el a kezed, csak mikor ő befejezte a szagolást. Ezzel "simiengedélyt" kapsz. (Macskák egymás közt is ezt csinálják, összeszagolnak)
Ha ezt betartod, és türelmes vagy, akkor nem fog félni. Ha nem, akkor örök életére útálni fogja az ember kezét.
Némelyik macska gyűlöli például ha ölbe veszik. Ez ellen nem fogsz tudni sokat tenni, ilyen a személyisége. Viszont ezek meg sokat sündörögnek a lábad körül, simizheted, csak ne vedd fel.
Más macskát meg simán felvehetsz, tekergetheted, nyakadba rakhatod jól elvan.
Nagyon kicsi gyerekhez mindenképp az utóbbi türelmesebb személyiségű macskát javaslom. (A kevésbé türelmes egyszerűen nem fog a gyerek közelébe menni az "atrocitások" elkerülése végett.)
Elsősorban a gyereket tanítsátok meg a türelemre. Sőt azt mondanám, hogy 80%-ban a gyereket kell trenírozni nem a macskát.
Nagyon köszi minden választ! A kislányom 5 éves, és rettenetesen szereti az állatokat, cicákat, viszont nem az a gyömöszölős, farokhúzós gyerek. Szóval ezzel nem lesz gond szerintem.
Már 4 napja lakásban van, szoktatják, vasárnap hoznák. Azt mondják már nem fúj, aranyos. Viszont azt is hallottam, hogy az ilyen "vad" cicák nem szelídülnek meg igazán, nem lesznek jó szoba cicák....
Szóval most nem nagyon tudom mi legyen, nem szeretném úgy vállalni, hogy egy hét múlva ki kelljen tennem az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!