Mit csináljak? Anya el akarja zavarni a cicámat.
Talált macsek, nem találtunk neki gazdit és végül nálunk ragadt, így már velünk él majdnem egy éve. A gond az, hogy panelban lakunk, így kicsit szűkös a hely. (mondjuk én úgy érzem, elférünk...)
Anya kitalálta, hogy vigyük el a macskát mamámhoz, ahol van kert is, meg más macskák is, mert a macska miattam fog kipurcanni, nincs elég mozgástere, ő madarakat akar hajkurászni, meg szagolgatni a füvet és játszani a többi macskával, és folyton azt mondja, hogy depressziós.
Ha nem a saját érdekeimet nézem, akkor is azt mondom, hogy ez hülyeség. A macska nem depressziós, csak sokat alszik, mert ez a dolga. Ezen kívül rengeteget játszik, futkározik, dorombol... Lehet, hogy nem mehet ki a levegőre, de idebent biztonságban van és úgy veszem észre, hogy jól érzi magát, nincs semmi baja. Mamám elég veszélyes helyen lakik, úgy értem egy nagyon forgalmas út van a házától pár méterre, és még azokat a macskákat is elütik az autók, akik világ életükben szabadon éltek. Úgy gondolom, nem lenne ott biztonságban. Másrészt ez a macska imád engem, mindig jön utánam, mászik az ölembe, dorombol, éjszaka bújik hozzám de hihetetlen módon és ott alszik velem végig. Reggel nem kel fel addig, amíg én nem kelek ki az ágyból, bújik, "dagaszt". Ha valamiért el kell utaznom és nem vagyok itthon, azt mondja anya, hogy keres engem, mindig mindenhova benéz... Egyszer korán mentem el itthonról, és hogy a cica ne aludjon egyedül, anya befeküdt az ágyamba, a cica megszagolta, lefeküdt egy kicsit de utána elment az ablakba. Ha hazaérek és meghallja a hangom, begajdul és ott ácsorog az ajtó előtt, ha éppen be van csukva a szobám ajtaja. Na, mamám nem engedné be a házba, az ágyába meg pláne nem, és szerintem a kiscicámat nagyon megviselné, ha nem kapná meg a szokásos szeretetadagját. Mamám elviseli a cicákat, de utál hozzájuk érni, tehát még simogatni is alig simogatnák.
Szerintetek hogy lenne jobb a cicámnak?
(Bocs, hogy ilyen hosszú lett.)
Ha anyukádnak van szíve - és gondolom van -, és elolvasná ezt az írást, biztos nem akarná elvinni tőled a cicát.
Nekünk is lakásban tartott cicánk van. Ha elég kicsi kora óta lakásban van, akkor nem hiszem, hogy különösebben vágyna a kinti dolgokra. Próbálj valahogy anyukád szívére hatni, hogy hagyja a cicát. Abból amit leírtál világosan látszik, hogy nagyon ragaszkodik hozzád a cica. Ha kitennék egy kertes házba, valószínűleg rövidesen elkóborolna, keresne téged, és akkor már semmilyen gazdija nem lenne.
Én mindenképpen neked drukkolok!
Anyukám is szereti ezt a cicát, szerintem csak dühös, hogy sok baja van velem. Ha valahova rohannom kell, előfordul, hogy nem érek rá kicserélni az alomját, és olyankor őt kérem meg. Az is igaz, hogy okozott károkat a cica, az előszobából játékból elkezdte leszaggatni a tapétát. Felajánlottam anyának, hogy lefestjük, de az akkor nem volt jó. Következő alkalommal ő mondta teljesen nyugodt hangnemben, mit talált ki, hogy rendbe tegyük. Akkor a cicunak eléggé hullik mostanában a szőre és nem lehet olyan tempóban porszívózni, hogy ne nézzek ki undorítóan. Egyik percben azt mondja, hogy kitakarítjuk a szőnyeget és elvisszük mamámhoz, ide pedig veszünk egy kisebbet, amit könnyebb takarítani meg egyébként is régóta mondom, hogy jó nekem a parketta... A másik percben meg teljesen kiakad, hogy a macska tönkretette a szőnyeget...
Amikor pedig beszélünk róla és elkezdenm sorolni az érveimet, mindig idegesen lezárja, hogy jól van akkor csináljam így, de miattam fog kipurcanni a macska......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!