fontos , hogy több odafigyelést kapjon mint egy kinti cica és több játékot, szeretetet
, mivel a benti cica nem tud úgy futkosni mint egy kinti az udvaron és vadászni
Természetesen lehet. A fajtatiszta macskák 90%-a benti cica, mert túl drágák a kimászkáláshoz- sajnos ellopnák őket. Nyugat-Európában a macskák döntő többsége lakásmacska, vagy esetleg kijárással (macskaajtó). Mo-n még csak az elmúlt időszakban kezdett el terjedni, hogy nem csak kint élhetnek cicák. Amikor pl 2 évvel ezelőtt az erkélyemre macskahálót akartam venni, az egész városban 1 helyen (vidéki nagyváros) lehetett kapni, a többi kisállatboltban még nem is hallottak ilyenről... Van még mit tanulnunk a macskatartásról.Az előző cicám egyedül volt lakáscica, most már én is sokat tanultam, ezért van 2 cica.
Tehát sokat játszunk a cicákkal, meg egymással is elkergetőznek a lakásban. De például az enyémekkel mindig utazunk a balatoni nyaralónkba, s imádnak kint a kertben felfedező utakra menni, amúgy az erkélyen levegőznek, bámulják a madarakat órákig.Ha kielégítjük az igényeiket, minden további nélkül boldog élete lesz a macskának.
Mint az ember egy luxusbörtönben.
"Órákig bámulják a madarakat"
Egyet sem foghatnak meg,
A "kinti" macskák amíg dolgozik a gazdi,"elfoglalják" magukat.De a szobacica unatkozik. Annyit aludni sem tud. Arról nem is beszélve, hogy amíg Te aludnál ő nem biztos, hogy álmos.
A macska nagyon társas lény. Ha mégis a bebörtönzése mellett döntesz, gondoskodj neki társaságról.
A viselkedése sem lesz természetes, ha nem természetes körülmények között él.
Nekem !!! 5 !!! macskám van, de kertes házban.
Tündériek.
Haverom is macskás, de ő panelban és ne lehet együtt említeni sem az övéit az enyémekkel.
-Fáramászni 8 méterre,
-Lelapulva, kúszva megközelíteni egy madarat, aztán rárontani, (de elrepül és csalódottan nézni utána)
-Száguldva rohanni 65 métert, ha hív a gazdi (ennyi a kertem hossza, van amelyik messzebbről jön)
-szöcskék után bóklászni, megfogni, megenni.
-Sötétben a teraszlámpa alatt a molylepkéket hajkurászni,
-"ellenséges" macskát látva magát kétszeresére felszívni, púpos háttal elzavarni.
-Madarászáskor egy elvétett ugrással a kerti-tóba csattanó hasast ugrani, stb stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!