Ahogy hozzánk kerül mikor lehet majd ivartalanítani?
Márciusban született hím cicáról van szó. Június vége fele szeretnénk elhozni. Eddig kerti maccs volt, most lakásban fog élni.
Azt lenne a kérdésem, hogy miután elhoztuk, mikor célszerű ivartalanítani? Így is elég stressz neki, hogy elszakad a testvérétől (a mama sajnos eltűnt) és az előző családjától, az udvartól, szabad környezetből. Mennyit várjak vele?
Ugyan ez a kérdésem az oltásokkal kapcsolatban. Ezeket nem kapta meg kiskorában. Egyébként nagyon szép és egészséges is.
Ja és eddig whiskas-t kapott én acana-val szeretném etetni (ha ő is úgy akarja). Egyből kezdjem rászokatni (tudom, hogy nem egyből acana-t kell adni, hanem keverve, több whiskas, kevesebb acana és majd szépen felcserélni a mennyiségeket, ahogy telik az idő, hogy hozzászokjon a szervezete) vagy kapjon csak whiskas-t, amyg hozzá nem szokik az új környezethez?
A külföldi szakirodalomban minél előbb ajánlják már a macskák ivartalanítását, főként a kandúroknál.(az én Maine coonomat is korán megműttettük) Ha egyszer elkezd jelölni, a műtét után is lehet, hogy folytatja. Vigyázni csak az elhízással kell utána.Szerintem rögtön adhatod keverve az új kaját. A cicák jól alkalmazkodnak... A nyers etetés szuper, az enyémek a marhahúst szeretik, elrágódnak rajta. Mellette Orijent és Acana-t kapnak,meg tasakosból gabona, szinezék, tartósítószer-, cukormenteset. Sajna a konzervet nem eszik, pedig Ausztriában vettem a német fórumok által ajánlottakból....
Sok örömet kívánok a cicáddal!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!