Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet? Macskanátha?

Mi baja lehet? Macskanátha?

Figyelt kérdés

Pár napos kismacskám tüsszög! Nem tudom, hogy ilyen kicsi korban lehet-e macskanáhája. Léci segítsetek!!! Köszi!

12/L

2009. jún. 26. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyjának minden oltása megvan akkor szinte kizárt.

Ha nincs, akkor igen nagy a valószínüsége, hiszen az anyjától kapja el, nem kell kimennie hozzá.

2009. jún. 26. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha csak simán tüsszög, az lehet egy jel, hogy valami nincs rendben, de ha macskanátha, akkor végső stádiumban hánynak és szédelegnek, nem tudnak egyenesen menni, csak fekszenek, váladékos az orruk. Sajnos 1-2 nap alatt belepusztulnak, ha elkapták. Tapasztalatból mondom. :( nekem tavaly előtt 7 macskám pusztult el macskanáthában 1 hét alatt. 1 anya, és 6 kicsi. :(
2009. jún. 26. 20:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát...elkeserít hírek pedig a cica nagyon mozgékony. Az anyát télen az út széléről hoztam haza nem tudom, hogy van-e oltása. Szerintem nincs.
2009. jún. 26. 20:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Hívd ki az orvost, ha macskanátha is van esély, hogy meggyógyulnak.

(Ezért kellett volna oltani a macskát miután megtaláltad)

2009. jún. 26. 20:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Macskanátha tünetei még a csipás összeragadt szem, attól megvakulhat a cica. Vidd orvoshoz szerintem mindenképpen!
2009. jún. 26. 20:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Vidd az orvoshoz mert akár mi a baja ne várd meg még rosszabbra fordul. Egyébként a macskák nagyon szívósak és nem túl betegesek és lehet amúgy, hogy csak egy kicsit megfázott vagy valami belement az orrába de gondolom azt már megnézted. Majd írj , hogy mi lett a cicussal!
2009. jún. 26. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:

szia.

nekünk is az anyukától kapták el a kiscicánk a macskanáthát.Az anyacicának semmi baja nem volt csak a kiscicáknak.Az orvos adott a két cicának enroxil antibiotikumot ezért a két cicára fizettünk a dokinak 1500ft +a szemükre SEPTOSYL szemkenőcsöt 1000ft.Vidd el nyugodtan a cicákat dokihoz.Ha az anya cicának nincsenek tünetei akkor nem is csinál vele semmit.

2009. jún. 26. 21:50
 8/9 anonim ***** válasza:
bocsi rosszul fogalmaztam ha az anyacicának nincsenek tünetei akkor csak a kiscicának ad antibiotikumot.
2009. jún. 26. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:

az én macsekom pedig télen ki-be járkált-hol bent volt hol pedig kint.

és most tüsszög.nagyobb baja még nem volt a tüsszögésen kívűl.

2010. márc. 14. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!