Perzsa kiscicát hol találok 10 ezer forint körüli árral! S Sajnos nagyon drágán vannak interneten, és mivel még diák vagyok nincs állandó jövedelmem, nem tudok sok pénzt kiadni egy cicáért.
A 19:06-os vagyok, aki a tenyésztőtől vásárlást ajánlotta, főleg egészségügyi kockázatok miatt. Képzeld, leírhattam volna ezt, amit most, ha tudom...
Az első "fajtatiszta" cicus, akit vettünk pár éve (mikor pici voltam, volt egy perzsánk is), egy sziámi volt, Frici, imádtuk. Hízelgős és beszédes volt. Olcsón volt a Vateráról. Körülbelül két-három hétig élt velünk, Aztán nagyon beteg lett, felutaztam vele egy állatkórházba, ami 40 km-re volt, de nem számított, csak segítsenek rajta, miért fogy, de közben miért puffadt a hasa, miért sír, ha megnyomjuk? Folyadékot találtak a hasában, leszívtak belőle, kielemezték. A diagnózis: fertőző hashártyagyulladás, pár hónapig még élhetne gyógyszerekkel, de mindenképp csak szenvedne, és végül elpusztulna... A kezeim között halt meg.. Egy nagyon kedvesnek tűnő, középkorú hölgytől volt, aki sziámikat szaporít, az állatorvos szerint még ott szedhette össze. Ez be is igazolódott, sok állata elhullott, de nem állt le a szaporítással. Nem kívánom neked azt az élményt, borzasztó sokat sírtam miatta, még akkor is dorombolt, mikor beadták neki a két halálos szurit, előbb azt, amit műtéteknél használnak, majd mikor elaludt, a halálost. És utána vártunk... Meghallgatták, ver -e még a szíve, kicsit később újra, majd megint, nekem meg csak folytak a könnyeim... A lelkem egy darabja is meghalt vele. Az a nő, akitől vettük, felajánlotta, hogy ad egy másikat olcsóbban, de nem éltünk az ajánlattal. Akkor döntöttem el, hogy SOHA nem fogok állatot venni szaporítótól, és azért írtan neked tegnapelőtt is ezt. Vagy fogadj örökbe, vagy gyűjtögess még, de ha nem akarod ezt átélni, ne támogass szaporítókat! SOHA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!