Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy nyest meg tud enni egy...

Egy nyest meg tud enni egy kis macskát?

Figyelt kérdés
Mostanában a házunk körül estefele a kertünkbe szokott "lopakodni" egy nyest, megtámadhatja-e a cicánkat?

2012. máj. 7. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

azt nem tudom, hogy meg tudja-e enni, de amikor én kicsi voltam, akkor engem betámadott egy nyest :D

a nagyfater el akarta zavarni egy seprűvel, de ráugrott, végigszaladt rajta és megharapta, szóval szerintem egy kismacskától sem riad vissza, inkább estére vigyétek be

2012. máj. 7. 20:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sőt a macska is rámegy a nyestre, már amelyik vadabb, fogósabb. aztán a kiscica oda is veszhet, ha a nyest olyan helyen talál beleharapni. Ha a nyest tyúkot is visz el, ha van ereje hozzá, akkor egy kiscica nem akadály számára
2012. máj. 7. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
igen!!!! vidd be éjszakára a macskát! nekünk két gyönyörű tengerimalacunkat ölte meg nyest vagy valamilyen hasonló állat a kertben :(:(:(
2012. máj. 7. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
ha nincsen kutyád aki bevédje akkor este zárjátok el a cicát pincébe garázsba mert a nyestek nagyon agresszívak tudnak lenni,dő a biztonság
2012. máj. 7. 20:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elzárjuk estére a cicát! És a nyestet lelőni nem szabad? Tudom, hogy nem túl kedves, meg minden, meg elég szőrnyű gondolat, de nagyon féltem a macskát. És több macska is van erre fele, félő, hogy őket nem-e bántja majd. Bár pont a mi udvarunkra szokott rá. :S
2012. máj. 7. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

második vagy harmadik vagyok.

a más macskája ne érdekeljen. Majd bezárja mindenki, ha észleli a bajt. Amúgy egy jó férgezőkutya összeszedhetné.

2012. máj. 7. 20:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugy emlékszek, a nyest védett, szoval nem lehet legálisan lelöni. De persze nem golyóálló.

A bármilyen méretű macska nem szerepel a nyestek étlapján, a baj olyankor szokott lenni, amikor a macska "patkánynak nézi" a nyestet. Mert a nyestek bundája/böre vastagabb mint a macskáé, igy a karmai nem sokat érnek ellene, harapásban meg a nyest a veszélyesebb. Mindenesetre, láttam már macskát, ak nyest áldozata lett, és nyestet is, amit macska kapott el. A dolog nagyon kéteselyes.

2012. máj. 8. 22:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem védett a nyest, viszont nem is kártevő.

Csak a vadászatra jogosult személy lőheti ki, lakott területen kívül. Elég hülye szabály, de az a lényeg hogy tilos a kilövése és egyéb úton történő pusztítása.

És igen, megöli a kismacskát, gyakran tapasztaljuk.

2013. jan. 21. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!