Egy nyest meg tud enni egy kis macskát?
azt nem tudom, hogy meg tudja-e enni, de amikor én kicsi voltam, akkor engem betámadott egy nyest :D
a nagyfater el akarta zavarni egy seprűvel, de ráugrott, végigszaladt rajta és megharapta, szóval szerintem egy kismacskától sem riad vissza, inkább estére vigyétek be
második vagy harmadik vagyok.
a más macskája ne érdekeljen. Majd bezárja mindenki, ha észleli a bajt. Amúgy egy jó férgezőkutya összeszedhetné.
Ugy emlékszek, a nyest védett, szoval nem lehet legálisan lelöni. De persze nem golyóálló.
A bármilyen méretű macska nem szerepel a nyestek étlapján, a baj olyankor szokott lenni, amikor a macska "patkánynak nézi" a nyestet. Mert a nyestek bundája/böre vastagabb mint a macskáé, igy a karmai nem sokat érnek ellene, harapásban meg a nyest a veszélyesebb. Mindenesetre, láttam már macskát, ak nyest áldozata lett, és nyestet is, amit macska kapott el. A dolog nagyon kéteselyes.
Nem védett a nyest, viszont nem is kártevő.
Csak a vadászatra jogosult személy lőheti ki, lakott területen kívül. Elég hülye szabály, de az a lényeg hogy tilos a kilövése és egyéb úton történő pusztítása.
És igen, megöli a kismacskát, gyakran tapasztaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!