Tapasztalatokat kérek! Mennyi "szünet" normális a macska ellésében?
De. 11 óra körül született az első, 12.30 körül a második, mindkettő viszonylag könnyen, kb. 2-3 nyomásra. Azóta semmi jel arra, hogy folytatódna. Egészen biztosan van még ÉLŐ (!) kölyök az anyamacskában, hogy egy vagy kettő, azt nem tudom eldönteni, de egyértelműen kitapintható, mozog, rugdal, ugyanúgy, mint eddig.
Az anyacica nagyon akar a közelünkben lenni, ha otthagyom, nyávog rám, és egyszer megpróbáltam átvinni őt kiscicástul egy nyugisabb helyre, de visszahozta a közelünkbe (pedig az 5 éves kislányom is itt hangoskodik a feje felett, mégis itt akar lenni).
Olyanok válaszát várom, akiknél előfordult már hasonló, hogy több órás részletekben születtek meg a kölykök. Mint írtam, a bent lévő cica biztosan él, de semmi jele, hogy ki akarna bújni.
Van valami fejlemény a cicával?
Remélem minden rendben.
Éjjel kettőkor született még egy, kicsit nehezen, segíteni is kellett, mert csak a farkincája meg az egyik lába lógott ki sokáig, úgyhogy ahogy az anyuka nyomott, én húztam kifelé és együtt 4-5 nyomással ügyesen "megszültük" az egészséges kiscicát. :)
Kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy van-e még, mert kis hasa még van, de kitapintani már nem tudok több cicát. Az anyacica kedélyállapota jó, gondoskodik szépen a kicsinyeiről és ő maga is szépen eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!