Hogy tegyük rendbe a szőrét?
Figyelt kérdés
Tavaly született egy hosszú szőrű cicánk valami folytán. :) Olyan szőre van, mint egy perzsának. Eddig nem voltunk ehhez szokva, és úgy látszik, ő sem bír el a szőrével, mert a hasán nagy csomókban összeállt. Már próbáltuk ollóval kivágni, csak persze nagyon aprólékos és körültekintő feladat, még nem értünk a végére. A húgom tegnap meg is fürdette, most csak a micsodája környékén van 1-2 csomó. Mi kell ahhoz, hogy ne álljon újra össze? Naponta fésülni? Kinti cica egyébként.2012. máj. 5. 12:48
1/5 anonim válasza:
Ollóval soha nem állunk neki,mert veszélyes,könnyen megvághatjuk a cicát hisz eszméletlen mód nyúlik a bőrük.
A maradék egy két csomót kiszeditek aztán kész is :)Naponta nem árt átfésülni és így elkerülhetitek a csomókat.
2/5 A kérdező kommentje:
Persze, én is féltem, hogy nehogy a bőrébe vágjak, tényleg körültekintően csináltam, előtte szétbontogattam és úgy vágtam apránként a szőrtincseket.
2012. máj. 5. 12:57
3/5 Vicuska87 válasza:
Szerintem a legjobb az lenne, ha elvinnétek egy állatkozmetikushoz, ő levágja neki teljesen. És akkor tiszta lappal pontosabban teljesen új, és tiszta szőrrel kezditek a nyarat, itt 1000 forintért megcsinálták, úgyhogy nem túl drága.
És folyamatos fésülés.
4/5 anonim válasza:
A perzsa cicákat minden nap fésülni kell. Ha neki olyan szőre van mint egy perzsának, akkor nyilván őt is. Kár hogy nem fésülgetitek kiskora óta, mert akkor hozzászokott volna.
5/5 A kérdező kommentje:
Sosem volt ilyen cicánk, nem tudtuk, hogy a szőre külön figyelmet igényel, azt gondoltuk, rendben tudja tartani magától.
Szerencsére elég nyugodt, szelíd cica, nem zavarja a fésülés, a csomómentesítést is tűri.
2012. máj. 5. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!