Jó vagy nem jó a cicát sétáltatni?
Én már sok helyről hallottam azt hogy a cicát sétáltatni nagyon jó, de sok helyről viszont azt hallottam hogy nem jó? Melyik oldalra halgassak?
Nem tudom hogy döntsek...valaki azt mondja hogy jó...nem tudom kinerk higgyek! lécci írjatok
Az előző válaszadónak üzenném: Ez nem válasz, és nem tudom, miért kell lehülyézni a kérdezőt. Már ne is haragudj, de te vagy az!
És a válasz: Jó dolog cicát sétáltatni. Legjobb, ha már kicsi korában megszokja a nyakörvet vagy hámot, és a pórázt. Olyan 2-3 hónapos kora körül el lehet kezdeni a szoktatást. Először csak a nyakövet vagy hámot kell rárakni, rövid időre, majd egyre hosszabbra, hogy megszokja. Ha ez megtörtént, a pórázt is rácsatolhatod. De először csak a lakásban tedd rá, próbáld sétáltatni, gyakoroljatok. Ha már jól megy, már ki is viheted vele, de persze csak azok után, hogy megkapta a szüksges oltásokat és féregtelenítést. A pórázról semmikpp se engedd el, még akkor sem, ha nagyon hozzád van szokva, hiszen elég, ha megijed valamitől, máris úgy eltűnhet, hogy talán nem is látod viszont többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!