Hogyan neveljem a 11 hónapos macskámat a ne szóra?
Szia!
Teljesen egyetértek az első válaszolóval. A macska nem annyira fogékony a szótanulásra, meg általánosságban az engedelmességre. Nagyon önfejű lény.
Viszont...
Egyszer olvastam egy könyvben, hogy sok türelemmel akár pár szó megértésére megtaníthatod. A "nem" szóra azt írták, hogy ha a macska olyat tesz, amit nem lenne szabad, akkor tapsolnod kell, és hangosan kimondani a "nem"-et. Természetesen a "bűncselekmény" pillanatában, és úgy, hogy a macska felfogja, ez neki szól.
Nem tudom, hány év tapsolás kell, hogy megértse, de én pár hét után feladtam, a macska szerintem jókat röhögött, hogy mit visítozok neki... :) Ettől függetlenül megpróbálkozhatsz ezzel, vagy egyéni módszerekkel.
Az én macskámat a kutyám neveli.... :)))
Sok sikert, üdv.
Az én cicám 4hónapos.Érti a nem szót.egyszerüen mindig azt mondtam,ha rosszat tett.Asztalra se megy fel.Taníthatók igenis!
türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!