Van egy 6 éves nőstény cicám, és nem sikerül megfürdetni, pedig nagyon kellene szaga miatt. Amint meglátja a vizet szét karmol ahol ér. Ennek ellenére én szeretném megfürdetni. Sikerülhet valamilyen módszerrel? Ván rá valami módszer?
Páran olvastam másoknak a kozmetikust ajánlották. Nos, én felhívtam az állatorvosunkat, akinek a felesége kozmetikus. Megkérdeztem mennyi lenne egy fürdetés. 10.-12.000Ft-ot mondott elsőre, és benne van a fésülés is. Elmondtam neki, hogy picit vadóc cica, és víz közelében karmol. Erre azt válaszolta, hogy akkor nagy a gond, mert altatni kell a fürdetéshez, és akár 60.000Ft is lehet. Na ekkor búcsúztam el, és tettem le a telefont.
Nem csak azért mert drága, hanem mert féltem is a cicámat.
Van valakinek valami ötlete, hogyan tudnám megszoktatni Szürivel vizet? (Szüri a cicám neve.) Tudom már késő, de hátha van valami csoda módszer.
Vizes szivaccsal próbáltam elsőnek, de nem tudom mennyire vált be. A szagon persze nem segített.
Nem tudom, hogy a bőrével nem-e érintkezett az olaj (valószínűleg igen), mert azt szivaccsal nem tudom megtörölni. Házi/Perzsa keverék cica, szép hosszú szőrrel.
A kozmetikusod megőrült abban biztos vagyok!Macska fürdetése/fésülése 3000-5000+altatás max ugyanennyi.
A következő amit csinálni tudsz: Vannak nagyon jó babapopsitörlők amivel töröld végig a cicát nyaktól farokig aztán faroktól visszafelé a nyak irányába.Így tisztul is és jó lesz az illata is.
A másik amit tudsz:Babahintőport vagy macska szárazsamponnal jól beszórod és szépen kifésülöd belőle Nyaktól farokig aztán szintén visszafelé is.Ezzel is tiszta lesz és illatos.
Köszi szépen!
Megpróbálom mind a két megoldást.
Van itthon "Neugranormon"-os törlőkendő, remélem az jó lesz a művelethez.
Egyébként egy tündér cica, nincs is nála édesebb. Viszont, ha piszkálni mered neked annyi. xDD
A víz a nagy mumusa. Legalább a fésülést nagyon szereti.
Van ilyen "furminátorunk", azt egy idő után nagyon megunja, és van cicakefénk is, amit nem tud megunni. :D
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!