Mennyit adjak enni a 8hónapos kandúromnak, aki már így is hatalmas (szerintem)?
a napokban lesz 8 hónapos, és 4,3 kg. Egyfolytában enne! Próbálom visszafogni az adagját, bár még kölyöknek számít és az orvos szerint normális, hogy folyton enne.
Ha úgy etetném, ahogy kívánná, napi 5-6 alutasakost megenne + a táp.
Pár hete kezdtem visszafogni az adagját napi 3-4 re de hisztériázik..
Szerintetek hogy lenne a legjobb? Mennyi a normális napi adag?
Invartalanított lakás kandúrra vonatkozott, amit mondtam, bocs, hogy azt nem tettem hozzá.
Ha sokszor kap enni, hozzászokik és sokszor fog kérni (főleg ha sittes kajákat kap és függővé teszi, jameg ha kitágul a gyomra).
A jó minőségű tápokból elég egy nap 2x ennie (mert ugye azért fogja enni, mert éhes, nem azért, mint ember a nutellát) a megadott mennyiséget, így nem hízik el (+ha foglalkozik vele az ember). Mivel egy szoba cica nem tudja annyira lemozogni magát, mint egy kertbe ugráló/vadászó.
Ha több macska van egy lakásban akkor ők elvannak egymással. Játszanak, lemozogják a kaját. De ha egyedül van a macska, kevésbé találja fel magát (persze elvan egy papírgalacsinnal is ha arról van szó), így többet szunyókál.
És az, hogy a kedves kérdező nem akarja, hogy a macskája elhízott legyen, nem arra utal, hogy úgy viselkedik vele, mintha kutya lenne, hanem szeretne odafigyelni rá, hogy egészséges legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!