Mik a karthauzi macska jellemzői?
Nekünk van. Rövid szőrű, erős robusztus típusú, szelíd, békeszerető fajta, a kandúr sokkal nagyobb, mint a nőstény.
Nagyon intelligens, nem hagyja magát ingerelni, nem erőszakos.Eléggé halk hangú, ritkán hallani tőle hangos nyávogást.
Hello.
Nekem van nőstényem és kandúrom is.
A kandúr tényleg jóval nagyobb a nősténytől és jobban megmutatkoznak a fajta jegyek a hímen.
Széles fej, robusztus testalkat, de viszont bele kell kalkulálni hogy későn érő fajta ezért 2 éves koruk után kezdenek el jobban "izmosodni".
Szőrzete két rétegű, van egy alj szőrzet ami elméletileg vízálló és egy hosszabb fedőréteg.
Kicsit hosszabb a szőre mint egy házi macskának.
És mint minden macskának kivéve a sfinx-et hullik a szőrük.
A nőstény 4-5 kg körüli a szőrzete sokkal vékonyabb nincs olyan tömött hatása mint a kandúrnak.
Hangjuk tényleg nem nagyon van, nem azok a nyivákolós fajták. :D
Viszont a természetük elég összetett(itt csak a tapasztalatomat tudom megosztani), mivel rendkívül játékosak ezért néha elégé vadak azonban szeretnek bújni is és kérni a simogatást.
Nagyon jellemző az enyémekre hogy szeretnek néha elvonulni az embertől 1-2 órára, de aztán ha megunták a magányt akkor jön az eszeveszett játszás.
Én mindenképpen ajánlom mert a család összes tagja találni fog benne valamit amit szeret benne, mivel ilyen kis összetettek.
Ja és még egy jó tanács ha venni akarsz próbálj meg törzskönyveset mert mostanában ahogy halottam a szürke házi kiscicákat karthauziként árulják. Feltűnhet hogy olcsón 10-20 ezer forintért semmi nélkül kaphatod meg.
Egy kiscicának az első 8 hetes oltásával rendelkeznie kell, mivel egy jó tenyésztő nem adja ki a keze közül hamarabb, így ez rá hárul.
Változó! Az enyém 5-7 kg között mozog a súlya. Függ az évszaktól és a táplálékétól.
Én mint kezdő macskatartó mikor még kicsi volt a kandúr akkor elhittem hogy csak táp és konzerv elég a macskának és sokáig elég kis nyeszlett volt de aztán elkezdtem rászoktatni a csirkemellre, májra, azóta vegyesen kapja ezeket konzervbe vagy altutasakba keverve. És gyönyörű kandúr lett belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!