Ennyire nehéz dolog macskához jutni? Jártatok már így?
Ősszel kaptam egy kiscicát. A férjem kérését tiszteletben tartva Süti kinti cica lett, max az előszobába jöhetett be néha. Kertes házban élünk, a bejárati ajtó mellé tettem a kuckóját. A lányaim (3 és 8 évesek) és én nagyon megszerettük, de sajnos 2 hét múlva nyoma veszett. :(
Úgy érzem készen állunk egy másik cicára, de ez szinte lehetetlennek tűnik. Csak annyit szeretnénk, hogy barátságos macska legyen, a színe, fajtája, kora, neme lényegtelen. Azt hittem, hogy milyen egyszerűen fog menni, hiszen rengeteg állat van a menhelyeken, de sajnos tévedtem. A dolgozók általában barátságtalanok és agresszívek, sokszor nem is válaszolnak a levelekre. Van ahonnan azért küldtek el, mert felelőtlen állattartók vagyunk (?), amiért egész nap kint az udvaron akarjuk tartani szegény kiscicát.
Jelentkeztem már internetes hirdetésre, ahol ingyen cicákat kínáltak. Annyit szerettem volna, hogy had nézzük meg őket személyesen, hiszen csak akkor derül ki a cica személyisége. De ez sem jött be, hiszen ez nem "kívánságműsor", vagy kell az állat vagy nem, feleslegesen ne tartsuk fel őket.
Most már teljesen elment a kedvem az egésztől, nem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolult dolog macskához jutni. :(
Minden válaszadónak köszönöm a segítséget!
Némelyik válasz egy kicsit rosszul esett. Felelőtlen lennék, csak mert nem a házban élne a macska? Hát igen, a zsúfolt menhelyen biztosan jobb... Nem tekintek fogyó eszközként a macskára, és nem akarom ész nélkül szaporítani sem. Számomra egyértelmű az ivartalanítás.
Azt hittem jobb az állatoknak, ha szerető gazdájuk van, aki foglalkozik velük és gondoskodik róluk. De úgy tűnik jobban járnak a macskák ha nem én gondoskodom róluk.
A menhelyen lévő több éves macskák nem kelendőek, szinte esélyük sincs arra, hogy valaki hazavigye őket. Nekünk nem számít az életkor, nem ragaszkodunk kölykökhöz, de van aki szerint jobban jár a cica, ha élete hátralevő részét egy ketrecben tölti. Hát érdekes...
Debrecenben nálunk is nemsoká megszületnek a kiscicák, ha esetleg erre laksz.
De ha hazaviszel egy kiscicát, akkor neki bent kell laknia 2-3 hétig, és először csak veled/veletek menjen ki az udvarra. Mikor mi hazahoztuk, ő is sokáig bent volt, most meg reggel kimegy, este bejön. Ha nem szokik hozzátok, el fog kóborolni úgy, mint az előző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!