Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ennyire nehéz dolog macskához...

Ennyire nehéz dolog macskához jutni? Jártatok már így?

Figyelt kérdés

Ősszel kaptam egy kiscicát. A férjem kérését tiszteletben tartva Süti kinti cica lett, max az előszobába jöhetett be néha. Kertes házban élünk, a bejárati ajtó mellé tettem a kuckóját. A lányaim (3 és 8 évesek) és én nagyon megszerettük, de sajnos 2 hét múlva nyoma veszett. :(

Úgy érzem készen állunk egy másik cicára, de ez szinte lehetetlennek tűnik. Csak annyit szeretnénk, hogy barátságos macska legyen, a színe, fajtája, kora, neme lényegtelen. Azt hittem, hogy milyen egyszerűen fog menni, hiszen rengeteg állat van a menhelyeken, de sajnos tévedtem. A dolgozók általában barátságtalanok és agresszívek, sokszor nem is válaszolnak a levelekre. Van ahonnan azért küldtek el, mert felelőtlen állattartók vagyunk (?), amiért egész nap kint az udvaron akarjuk tartani szegény kiscicát.

Jelentkeztem már internetes hirdetésre, ahol ingyen cicákat kínáltak. Annyit szerettem volna, hogy had nézzük meg őket személyesen, hiszen csak akkor derül ki a cica személyisége. De ez sem jött be, hiszen ez nem "kívánságműsor", vagy kell az állat vagy nem, feleslegesen ne tartsuk fel őket.

Most már teljesen elment a kedvem az egésztől, nem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolult dolog macskához jutni. :(

2012. ápr. 3. 07:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%
Amikor az ember megment egy állatot, akkor nem szívesen adja oda olyannak, ahol fél év múlva elveszik vagy elpusztul. Érted Te ezt? Nem fogyóeszköz a macska, hanem megbecsült családtag, akire vigyázunk. Ahol a macskák kint vannak, szabadon ellenek, elvesznek vagy meghalnak, ott sajnos felelőtlen állattartásról kell beszélni. Én örülök neki, hogy elment a kedved a cicatartástól és a cicák is örülnek ennek.
2012. ápr. 3. 13:45
 12/19 A kérdező kommentje:

Minden válaszadónak köszönöm a segítséget!

Némelyik válasz egy kicsit rosszul esett. Felelőtlen lennék, csak mert nem a házban élne a macska? Hát igen, a zsúfolt menhelyen biztosan jobb... Nem tekintek fogyó eszközként a macskára, és nem akarom ész nélkül szaporítani sem. Számomra egyértelmű az ivartalanítás.

Azt hittem jobb az állatoknak, ha szerető gazdájuk van, aki foglalkozik velük és gondoskodik róluk. De úgy tűnik jobban járnak a macskák ha nem én gondoskodom róluk.

A menhelyen lévő több éves macskák nem kelendőek, szinte esélyük sincs arra, hogy valaki hazavigye őket. Nekünk nem számít az életkor, nem ragaszkodunk kölykökhöz, de van aki szerint jobban jár a cica, ha élete hátralevő részét egy ketrecben tölti. Hát érdekes...

2012. ápr. 3. 14:09
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Felnőtt cica szerintem nem maradna meg ott. Hamarabb elkóborolna, még azelőtt hogy házhoz szokna. A kicsi nem mer még elmenni az elején. Vagy azt is mondják, be kell zárni egy időre. De ez a nagymacskánál már nem úgy működik. Szerintem mindenképp picit vigyetek haza. Nincs falusi nagymama, vagy munkatárs, akinek le lehet adni a drótot? Az lenne a legegyszerűbb. Szólnak ha lesz kiscica.
2012. ápr. 3. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Miért jobb meghalnia/elvesznie fél év múlva, mint olyan gazdához kerülnie kicsit később, aki boldog és HOSSZÚ életet biztosít számára. Ha ilyen sokan nem értenek veled egyet, akkor nem lehet, hogy nekik is igazuk van?
2012. ápr. 3. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:
67%
A menhelyek a legtöbb esetben csak úgy adnak örökbe macskát ha lakásban tartott vagy maximum kijárós, de bármikor bemehet. Ezzel a csak kinti tartással én sem értek egyet szóval teljesen megértem ha a menhelyek nem adnak ki macskát ilyen feltételekkel, hiszen nagy az esélye hogy visszakerülnek hozzájuk vagy valami még rosszabb történik velük. Hogy a hirdetésekben miért nem találtok magatoknak macskát azt nem nagyon értem, habár lehet hogy sokan vannak akik egyszerűsíteni szeretnék a dolgot és nem szeretnék ha egy megszervezett találka után azt mondanátok mégsem kell a macska. Amikor mi hirdettünk elvihető kiscicákat akkor mi vidékről hoztuk fel őket az új gazdinak, nem nagyon örültünk volna ha mégsem kellettek volna neki.
2012. ápr. 3. 16:58
 16/19 anonim ***** válasza:
43%
hát remélem nem is lesz cicád, mert megint csak elkóborólna, és még rosszabb lenne neki, mint egy menhelyen :s nem igaz h nem tudod beengedni a házba, nem lesz semmi bajod, nem fog megenni álmodba.
2012. ápr. 3. 17:31
 17/19 borcsi02 ***** válasza:
71%
Sajnos tényleg az a helyzet,hogy egy fiatalka kiscica nagyon nem vehető egy kalap alá egy kiskutyával,aki a teraszon, a kis kuckójában is elvan.Bár a kiskutyákat is bent szokták tartani eleinte.Sok macska kóborolhat be a ti kertetekbe,és a tietek is ugyanígy el tud menni,főleg ha pici még és egyedül van hagyva éjszakára is.Ilyesmi még nagyobb macskával is megtörténik.Eleinte muszáj nonstop bent tartani a cicát(és szerintem később is,éjszakára,főleg ha nincs egy társa,akivel összebújhat). Hidd el,nem csinál hatalmas kárt a lakásban,ahogy esetleg a férjed is gondolta,az előszobában simán ellehetne.A kis szőre nem hullik,és olyan okosak,már pár naposan/hetesen tudják,hogy az alomba kell csinálniuk.:)Ha esetleg mégis vállaltok cicát a jövőben,ezeket a követelményeket mindenképp tartsátok szem előtt,mert megint rossz vége lesz:(...Nagyon kell vigyázni a cicákra,kialakítani egy ritmust,hogy mikor,mennyit engeded ki(még így is elég sok aggódni való marad),és igen,igazi családtagokká tudnak válni:)
2012. ápr. 3. 20:50
 18/19 anonim ***** válasza:
66%

Debrecenben nálunk is nemsoká megszületnek a kiscicák, ha esetleg erre laksz.

De ha hazaviszel egy kiscicát, akkor neki bent kell laknia 2-3 hétig, és először csak veled/veletek menjen ki az udvarra. Mikor mi hazahoztuk, ő is sokáig bent volt, most meg reggel kimegy, este bejön. Ha nem szokik hozzátok, el fog kóborolni úgy, mint az előző.

2012. ápr. 4. 07:08
 19/19 anonim ***** válasza:
43%
A macskák ragadozó állatok, bennük van az ösztön, hogy madarak, egerek, stb. után szaladgáljanak. Már csak ezért sem célszerű állandóan bezárni őket a lakásba. Hacsak nem valami agyonnemesített, fajtiszta macskáról van szó.
2012. ápr. 5. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!