Az ivartalanítás depresszióssá teszi a cicát?
Figyelt kérdés
Hallottam hogy volt valakinek sok macskája és meglátsződott, hogy melyik volt ivartalanítva és melyik nem. Szerintetek?2009. jún. 12. 14:00
1/7 anonim válasza:
A szomszédunk ivartalaníttatta a fiú cicáját, utána teljesen megváltozott a cica viselkedése. Melankolikus hangulatban volt állandóan, és fura dolgokat csinált, mint hogy kiült az autó elé az útra, ha elvitték visszament, ha látta, hogy jön a kocsi. Öngyilkos hajlamai lettek szegénynek.
2/7 anonim válasza:
Szerintem nem! Akkor csak nem fog pározni. Inkább sokkal nyugodtabb lesz és nem fognak nagyon "vadulni, verekedni".
3/7 anonim válasza:
Az enyém ivartalanítva van. Semmi gond nem volt. 6hónapos korában lett műtve. Akkor érdemes amikor még nem termelődnek a hormonok. A dokim ajánlotta az 5-6hónapos kort. Az ivartalanított állatoknál viszont figyelni kell az étrendre nehogy elhízzanak, mert ilyenkor már kevesebb az energiafelhasználás. Ezt úgy olvastam.
4/7 anonim válasza:
Az enyém 1 éves lesz, nemrég ivartalanították. Régebben sem volt egy lusta és elülős fajta, de most mintha többet pörgne játsza, kedve is remek !!!Nem depressziós, nem is hallottam ilyenről, inkább csak az ivartalanítás előnyeiről.
5/7 anonim válasza:
Dehogy lesz depressziós. Ivartalanítottak a macskáim is, kutyáim is, egy se depressziós.
6/7 anonim válasza:
Szerintem minden cicánál kicsit más.
A mi cicánk miután leválasztható volt, az anyját ivartalanították, mert már a miénkkel is kockázatos volt neki az egész kihordás is. De ő kezesebb lett.
7/7 anonim válasza:
Szia, előző vagyok.
Egy másik ismerősöm kandúrjának meg kihullott a szűre a farkincája körül, örökre. Állítólag valami hormont az ivartalanítás után nem termelt többé a szervezete, melyet kellett volna alap esetben, ivartalanítás után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!