Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez normális ivartalanítás után?

Ez normális ivartalanítás után?

Figyelt kérdés
Tegnap volt 1 hete, hogy ivartalanították a lány cicámat, jövőhét pénteken kell vinnem varratszedésre. Ma már láttam, hogy elkezdett visszanőni a szőre, de a seb körül a bőre pirosabb, mint a többi helyen. Valami baja lehet a cicának?
2012. márc. 10. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
ez teljesen normális, és el is fog múlni. csak azért van, mert valószínűleg nyalogatja, ezért bepirosodik. ha nem nyalogatja, akkor is csak egy kis irritáció lép fel, egyáltalán nem veszélyes. hagyni kell, majd elmúlik. a varratszedés után még ilyen lesz egy kis ideig, utána elmúlik. az én cicámnak is ilyen volt. nyugi :)
2012. márc. 10. 22:10
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi, megnyugtattál :) és az nagy gond, hogy műtét utáni éjszaka picit kihúzta a 2 varratát, de azóta hozzá sem nyúlt? ez veszélyes lehet?
2012. márc. 10. 22:35
 3/5 anonim ***** válasza:

A gallér ilyenkor nagyon fontos, hogy ne tudja magát szétbontani. Bizony nagyon veszélyes lehet. Ha már csak azt nézzük, hogy egy újravarrás még egy altatást hoz magával...

Ha piros a seb, az gyulladást jelent. Kezeld betadinnal, a felesleges "pörköket" el kell távolítani a sebről, mert különben gyulladás alakul ki!!!

2012. márc. 11. 12:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Ma felhívtam a dokit, mert meg akartam kérdezni, hogy lesz e rendelés pénteken. Akkor kellett volna menni varratszedésre. Sajnos akkor nem lesz,ezért hétfőn kell mennünk, pedig már ma van 10. napja, hogy műtötték. Akárhányszor kenem be a cicám hasát betadinnal, 2-3 perc múlva már le is nyalja.
2012. márc. 12. 18:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Én cicámnál ugyanez a helyzet, nem magát a sebet nyalogatja, hanem körülötte a kopasz hasiját. És már tiszta piros. De bekenni sem merem semmivel, mert azt lenyalja. :( Maga a heg nagyon szép, azt nem bántja a kis bolondom.
2012. márc. 30. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!