Meghalt a kiscica. Lehet-e az anyának valami baja?
Tegnap szült a cicám 4 kicsit. Három halva született, egynek pedig látszólag nem volt semmi baja. Azonban ma délelőtt ő is meghalt. Az anya nagyon elkeseredett, és a cicijei is nagyon duzzadtak. Félek, hogy valami baja lesz. Volt már valaki hasonló helyzetben a cicájával?
Állatorvoshoz csak holnap este tudom vinni.
Az, hogy a cicamama elkeseredett és a cicijei megduzzadtak, az természetes. A baj akkor van, ha elpusztult kiscica van még benne, mert azt nagyon ritkán tudja megszülni. Ezt ultrahang vizsgálat mutatja ki legegyszerűbben, nem ártana minél előbb orvoshoz vinni, nehogy szepszist kapjon.
Ugye első szülése volt?
Sajnos nem voltam tegnap otthon (ma sem vagyok), és a szomszéd vigyázott rájuk, aki történetesen egy idős néni. Sajnos a munkám miatt nem tudom előbb vinni, de beszéltem orvossal, aki megnyugtatott, hogy ad majd rá krémet, ami rendbehozza.
Csak azért kérem a válaszadók tanácsát, hogy ha esetleg volt már valaki hasonló helyzetben, akkor mondja el, hogy nála mi történt.
A kérdést pedig nem azért tettem fel, mert bántó válaszokat várok, hanem azért, mert kicsit szeretnék megnyugodni.
Amúgy nagyon szeretem a cicát, és rendszeresen hordom orvoshoz. Már ivartalanításra is elő volt jegyeztetve, de az orvos közben családi okok miatt elhalasztotta,és a cicu terhes lett. Gondolom most már elhiszitek, hogy gondoskodom róla.
Ez első szülésnél gyakori, hogy nem tud mit kezdeni az újszülöttekkel, nálunk is előfordult a cicussal.
Nyugodj meg. Nagyon sajnálom a cicákat:(
Szia! Az én cicám is szült egyszer halott cicákat, ez volt az utolsó szülése neki 8 éves volt. Dokihoz vittük, aki kezdődő fertőzést állapított meg, mert sajnos egy kicsi bent maradt. Azonnal megműtötték, utána egy évig élt még, mert sajnos a fertőzés elrákosodott és a tüdejére ment :-((
Ha még fiatal cica nem hiszem, hogy hasonló a probléma. sőt szerintem nem halva születtek. Azonban dokihoz mindenképp vidd, amint tudod, hogy kizárják ezt a problémát.
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!