Ma fogadtam örökbe egy 2 éves cicát, a lakást már nagyjából felfedezte, de ha hozzászólok, vagy ránézek, akkor morog és fúj rám. Mikor fogja ezt abbahagyni?
Figyelt kérdés
2012. febr. 25. 14:01
1/5 anonim válasza:
Hát az rajtad múlik és rajta.
Meg kell barátkoznotok egymással!
2/5 anonim válasza:
Ha hagysz neki időt, nem próbálsz kontaktusba lépni vele ha ő nem akarja, csak kedvesen beszélsz hozzá, előbb-utóbb rájön, hogy nem akarod bántani.
3/5 anonim válasza:
Csatlakozom az előzőekhez. Nekem két mentett cicám van, egy év különbséggel kerültek hozzánk, ők is fiatal felnőttek. Hagytam, hogy a saját tempójukban közeledjenek hozzánk. Akit másodszor hoztunk, annyira kis bántalmozott volt az előző helyén, hogy mikor meghoztuk,egy hétig ki sem jött az ágyam alól, oda tettem neki enni-, innivalót, az ágy mellé almosdobozt.Hónapokig berohant az ágy alá, ha valaki jött. Most már másfél éve van itt, tőlünk nem fél, de idegentől még mindig elbújik. A régebben itt levőt lehet simogatni, szeretgetni, de nem ül az ölembe. Elfogadtam őt olyannak. Sajnos, nem ismerjük az előéletüket, így apránként kell összeszokni velük.
4/5 A kérdező kommentje:
még arra gondoltam, hogy nem adok neki kaját, mert ha nagyon éhes lesz úgyis odajön kérni, nem? ez elég sok állatnál bevált módszer
2012. febr. 26. 08:58
5/5 anonim válasza:
Étel megvonással azt éred el, hogy még nehezebben szelídül. A macskák hajlamosak éheztetni magukat, de 3-4 napi éhezésnél elkezdi lebontani a testzsírját a máján keresztül, amitől zsírmáj alakul ki és elpusztul Hidd el, pár hét alatt, türelemmel sokkal többet érsz el. Kezeld úgy, mintha semmi problémád nem lenne vele, közeledni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!