A macskáknak milyen étrend kiegészítőkre, vitaminokra van szüksége?
Az agyonreklámozott,drága márkákról (pl whiskas)elég sok rosszat hallottam,nem beszélve a minimális,pár százalékos hústartalomról,ami nem hiszem,hogy meghaladná az olcsóbb termékek szintjét.
Legszívesebben mindig házi koszttal és főtt nyakkal,nyesedékkel etetném a két cicámat,mert arról legalább tudom,hogy valódi hús,de erre azért nincs napi szinten lehetőségem,ráadásul a cicák is megszokták a mesterséges konzerv ízeket,és úgy eszik azokat,mint a drogot..az igazi húsra néha csak fanyalognak.
Eddig teljes nyugalommal vettem a drága és jó minőségűnek hitt konzerveket
(nem prémium,azt nem tudnám rendszeresen finanszírozni),mert azokban a leírás szerint több vitamin is található,de nem tudom,ez mennyire igaz,ráadásul úgy tudom,húgykövet okozhatnak.
Kombináljam az étrendjüket konzervvel,hússal?Egyéb vitaminok?Taurin?
Ha jó minőségű táppal etetsz (Royal Canin, Brit, Eukanuba, Hill's... stb), nem kell semmiféle vitamin.
Nagy kiszerelésben ezek sem drágák, sőt, jobban ki lehet velük jönni, mint a viszkászfrizkíz fosokkal.
A hús is nagyon jó ötlet. Nem baj, ha húzzák a szájukat, először add nekik keverve a régi konzervvel, majd fokozatosan jöhet egyre több a húsból.
Taurin eleve van a jó minőségű tápokban, így arra sincs külön szükség. Konzervről meg nyugodtan le is szokhatsz, valóban nagyon drága (még a leggagyibb is drága, havi szintre lebontva) és semmi tápértékük nincs, kb. olyan, mint a gyereknek a csoki. Szereti-szereti, csak nincs értelme, sőt. Hússal jobban kijössz, nyakat, csirkecombot, pulykaaprólékot aprópénzért vehetsz, csak megfőzöd és kész. Hozzá veszel 10 kiló jó minőségű tápot, ami elég kb. 6 hónapra és kész.
Ha utánaszámolsz, te is rájössz, hogy vitaminokkal, konzervvel, még drágábbra jössz ki, mintha minőséggel etetnéd.
Járj végig sok-sok netes tápfutárt. Sok sikert!
Köszönöm,ez így tényleg jól hangzik.Nekem is volt egy olyan rossz érzésem,hogy hiába eszik jó étvággyal a konzervet, talán mégsem elégséges ez a fejlődésükhöz..
A gond az,hogy már 10 hónaposak,és kiskoruk óta külön tálban mindig oda van készítve a száraztáp,de nem eszik egyáltalán!!:(
Pedig a foguknak is jót tenne..
Egyedül a whiskas tápra ugrottak rá,mint valami kis raptorok,de gondolom az aromák miatt..
Próbálkoztam azzal,hogy egy-két napig nem adtam nekik mást,hátha elkezdik enni(azon az alapon,hogy ha igazán éhesek,azt is megeszik),de inkább hozzá sem nyúltak,hanem rimánkodva,nagy szemekkel jöttek utánam,leskelődtek a hűtőbe,én meg megsajnáltam őket,és adtam a konzervet...
Megszokták,hogy mindig van valami főtt hús,stb..
Ennyi idősen hogy lehetne megszerettetni velük a szárazat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!