Akarok kis cicat. A rezsiböl nem futja. Mit tegyek?
Kedves Kérdező, a világon MINDEN pénzbe kerül, kivéve a lélegzés (bár lassan arra is kitalálnak vmi adót...), így igen, akkor lehet BÁRMID, ha van rá pénzed.
Ne haragudj, de mit mondjunk erre a kérdésre, hogy akarsz egy macskát, de nem futja rá? Én is akarok egy Aston Martint, de nem futja rá, most mit csináljak?
Engem sem vet ám fel a pénz, de amikor bevállaltam a macskát, legalább abban az egyben biztos voltam, hogy a havi kajaadagját tudom finanszírozni. Az eseti költségekre meg folyamatosan raktam félre. Így tudtam pl nemrég ivartalaníttatni.
Na, azt hiszem, az ukrajnai kóbor állatok "elhelyezésnek" nem ártana utána nézni.... csak az egész világsajtó volt hangos tőle, nemzetközi felháborodás, kis híján diplomáciai botrány....
A világ fejlettebb országaiban, ahol az állattartási kultúra is legalább 100 évvel a kelet-európai előtt jár, gyakorlatilag TERMÉSZETES dolog a kedvtelésből tartott állatok ivartalanítása. Az ok egyszerű: annak ez állatnak csupán pár nap kellemetlenség (ez tényleg így van, láttam, egyrészt ugye altatásban végzik, másrészt a legtöbb már másnap vígan ugrál) , a szabadon szaporodni hagyott állatok 90 %-a viszont szenved éhségtől, betegségektől, balesetek utáni ellátatlanságtól.... Eredmény: a fejlett állattartási kultúrával rendelkező országokban az állatok csaknem 100 %-a gazdával él, boldogan, szeretetben, jól tápláltan és orvosi kontroll mellett. Kelet-Európában az állatok 80 %-a kóbor, beteg, éhezik, szenved és ivartalanítás hiányában újabb és újabb szenvedő nemzedéket produkál... Na hol jobb állatnak lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!