Évenkénti oltás lakásban tartott macskánál, mennyire fontos hogy pont 1 év teljen el a két oltás között?
Komoly szaktekintélyek egybehangzó véleménye, hogy a cicák évenkénti oltása nem feltétlenül szükséges. Bár bizonyos fertőzések kockázata, mint pl. a leukózis, a lakásban tartott cicák esetében is veszélyt jelent, de magának a vakcinázásnak is komoly veszélyei lehetnek. Egyszeri védőoltások beadása fontos, de az ismétlő oltások elhagyhatók.
Sajnos az oltóanyagok vivőanyagai több esetben is okoztak halálos végű tragédiát az állatnál, az oltás helyén tapasztalható később kialakult rosszindulatú daganat formájában.
Ezért az ismétlő oltások beadása inkább üzleti, mint egészségmegőrző szándékúak.
Elsőnek: köszönöm szépen az infót, ezt nem tudtam, utána fogok nézni.
Másodiknak: tapló vagy.
Harmadiknak: nem én adattam be az első oltást, hanem az előző gazdija. Általános védőoltás volt. Köszönöm azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!