Perzsa macskákat le szoktak borotválni vedléskor?
10 hónapos perzsa macskám van és szeretnék felkészülni, hogy is lenne könnyebb neki és nekem is ez az időszak.
Láttam egy képet interneten, amin a perzsa macskát leborotváltak a testén. Elsőnek itt szeretnék tájékozódni, utána mennék el az állatorvosunkhoz tanácsadásért.
Az Istenért, le ne borotváld!!! Azokat azért kopasztották le mert valószínűleg nem ápolták a szőrét és össze filcesedett amit már nem lehet kifésülni.
A vedléskor ki kell kefélni a szőrét az állat boltokban lehet kapni erre a célra kefét.
A perzsa meg egyébként is szőrözős fajta.
Vegyél neki macskafüvet, vagy szőrgombóc oldó falatkákat mert a nyalakodásnál lenyeli és vissza hányhatja ha nem Egyébként imádni valóak élvezni fogod a cicázást:)
Köszi a gyors és értelmes válaszokat.
Füvet rendszeresen eszik, imádja is :)
Több fajta fésűje is van, van ahol szereti ha fésülöm van ahol nem :P Eléggé akaratok egy macska.
Én is megrökönyödtem amikor láttam azt a képet, de azért elgondolkodtatott, hogy lehet, hogy a vedlés miatt leszedték a maradék szőrt is...
De így legalább megspórolom az állatorvost. Szóval köszi még egyszer a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!