Milyen gyorsan nő a macskák körme?
Öm, és miért is ne vágja? Ha kizárólag benti cica, akkor nem probléma a körömvágás, SEMMI baja nem lesz a macskának ha egy pici le van vágva a körmök hegyéből, és a bútorok, függönyök is nagyobb biztonságban maradnak. Ettől még megmarad a körme, és ugyanúgy használja is, csak funkcionálisan nem lesz olyan hatékony: nem tud akkorát karmolni, és kárt tenni dolgokban.
Ha a cica kijárós, akkor valóban nem szabad vágni a körmeit, mert nagyon sebezhetővé válik nélkülük. Kint azért verekedés, vagy menekülés/kapaszkodás során nem mindegy, milyen hegyes a karom.
Kérdező, ha nem sírt közben, és nem vágtál bele a körömágyba, akkor nem lesz semmi baj! :) Pár hét alatt szép hegyes lesz ismét, elég gyorsan nő a macskakarom.
köszönöm a válaszokat!( aki normálisan válaszolt)
Csak benti cica, soha nem megy ki. Valóban azért vágtam a köröm végéből egy kicsit, h ne borotvaéles legyen.ha levágok a végéből, attól ugyanúgy lesz körme csak nem ejt nagyon fájdalmas sebeket és nem szakít ki minden bútort.
utolsó válaszoló: a cica nem mutatott semmi fájdalmas jelet csak el akart menni.. még kicsi és nagyon izgága. ezért is sikerült az az egy körme sajnos kicsit rövidebbre, mint ahogy szerettem volna :S
egy hónap? én hetente nyesem :/ nem kellemes elfoglaltság, de amikor hosszú a karma szétszakítja a bőröm :( körömcsipesszel inkább csak egy picit csippentek, inkább gyakrabban, mint túl sokat vágok belőle ja és sosem egyedül.
barátom tartja, én egyik kézzel nyomom a tappancsát másikkal vágom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!