MIT TEGYEK? Ki raktam a macskámat az udvarra! MERT TERHES VAGYOK! De nem bírja a kint létet! De ha nem látom felmászik az asztalra a konyha pultra félek a macska szörtöl?
Azt tudom hogy a kutyaszőr nem olyan ártalmas nálam a dán dogom bent van és a magyar agaram is! az órvosom azt mondta hogy kutya lehet bent de macska nem ! mert a macskában sokkal több a baci én csak segítséget vélemény kértem !
KÖSZ A NORMÁLISOKNAK ÉRTELMESEKNEK!
Ad 1: a toxoplasma gondii nem vírus, hanem egysejtű parazita, önmagában a szőrtől meg az égegyadta világon semmi bajod sem lesz sem neked, sem a gyereknek.
Ad 2: az esély rá, hogy macskától kapd el a toxoplazmózist, gyakorlatilag a nullával egyenlő. Hogy miért is? Mert igaz ugyan, hogy ez a parazita csak a macskafélék emésztőrendszerében tud szaporodni (ezért varrja mindenki szerencsétlen macskák nyakába a fertőzéseket), de a fertőzött macska is mindösszesen 10 napig üríti a tojásokat közvetlenül a fertőzés után, aztán soha többé.... Tetézve azzal, hogy a frissen ürített tojások még nem is fertőző képesek, pár napos érésen kell átesniük... Akár hiszitek, akár nem, a fertőzés leggyakoribb forrása a nem kellően hőkezelt hús, valamint a mosatlan zölség-gyümölcs. Ahogyan a a Cornell Egyetem Macskaegészségügyi Központját vezető James Richards szakértő fogalmazott:
"Az egyedüli mód, ahogy egy terhes anya veszélybe kerülhet a következő: egy kerti macska, amely még nem vált immunissá a toxoplazma ellen, elfogyaszt egy fertőzött zsákmányt, székletét a kerti földbe vagy a macskavécébe helyezi abban a rövid időben, amikor abban toxoplazma tojásokat ürít, a székletét elegendő ideig állni hagyják ahhoz, hogy a tojások fertőzőképessé váljanak, aztán a terhes anya puszta kézzel megfogja ezt a székletet, majd az ujjait a szájába helyezi. Sok millióan neveltek fel a történelem során sikeresen gyerekeket macskák társaságában. A tanácsom az, hogy mindenki használja a józan eszét és tartsa be az alapvető higiéniai szabályokat."
Itt két nagyon jó írás ezzel kapcsolatban:
Magyarról magyarra fordítva: azonnal engedd vissza azt a szerencsétlen macskát!!
Szerintem semmi bajod nem lesz tőle. Pont a cicát raknád ki, akik nem szeretik a hideget...nem sajnálod?
Ha macskawc-t pucolsz, akkor moss kezet, ne csókolgasd a macskát és ennyi :)
Ha mégis kirakod szegényt akkor csinálj neki bélelt kisházat! de szerintem ha az előbbieket betartod, semmi bajod nem lesz.
15.45-ös, olvasd már el a hozzászólásokat. a többieknek igaza van a toxoplazmózissal. egyszerű vérvizsgálat kideríti, és ha túlesett rajta, nem lesz semmi baja. ne írj marhaságokat.
kérdező, neked viszont a helyesírásod egy bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!