Össze lehet kutyát-macskát szoktatni, ha már mind a ketten felnőttek?
A kutya hogy reagált a cicusra? Mert ez lenne inkább a lényeg. Ő jobban tudná bántani a cicát ha akarná, a macska meg mégse lenne képes széttépni, igaz az sem jó ha a szemébe kap szóval vigyázni kell.
Viszont ha a kutyus érdeklődő és nem bántja a cicákat akkor hagyd nyitva az ajtót és figyeld mi történik. A cica egyszer csak kimerészkedik de ha annyira fél elszalad.
Két dologra figyelj:
A cica új helyen van még minden idegen és szokatlan neki lehet sosem találkozott még kutyával.A szagával sem tudhatta annyira még bejelölni a területét.
Felügyelet alatt legyen nyitva az ajtó, nehogy az legyen, hogy a kutyus beszorítja valamilyen sarokba és védekezésül odakap neki a macsek.
A kutyát is vidd be néha tartsd magad mellett hadd szokják egymást. Fontos a nyugalom mert az állatok nagyon megérzik az idegességet, félelmet.
Egyébként meg gratula, hogy megmentettél egy cicát és fáradsz vele. Némi türelem és menni fog. Ha a kutya nyugis akkor egy idő után megszokja őt is a helyet is és titeket is. Sok-sok türelem és szeretet.
Sok szerencsét remélem összeszoknak.
Szerintem adj neki időt. Ki tudja milyen előélettel rendelkezik szegényke, lehet nem sok lehetősége volt eddig a szocializációra. Kevés kapcsolata lehetett az emberekkel, az új hely, új emberek megijesztik. Lehet sokat hányódott össze-vissza mire hozzátok került.
Egy valamit azért tanácsolnék ezt sok állatos dokumentumfilmben láttam na meg nekem is mindig voltak cicáim (most is van egy kormos az udvarra tévedt és megfogtam:)) szóval ne erőltesd. Ha nyomulnak az csak megijeszti a cicát.
Hagyd békén akkor összeszedi magát megszokja, és a végén saját maga bújik ki a csigaházból, és elkezd ismerkedni a környezetével, elkezdi felfedezni. De amíg az energiáit a védekezés köti le addig nem fog előjönni. Hagyd hogy ő kezdeményezzen.
Az animal planeten vannak ilyen macskás műsorok egy nagydarab szakállas pasival. Azt hiszem pokoli macskák a címe de lehet, hogy keverem.
Amit leszűrtem belőle:
Új cicának a háznál nyugalomra van szüksége.
Kell néhány mászófa, vagy valami magas amire felmászhat, beláthatja a teret de őt nem háborgatja a "lenti" világ.
El kell helyeznie a szagmintáit attól biztonságba érzi magát.
Két hónap még nem a világ előbb utóbb megnyugszik. Ha sokáig ott lesz akkor tudatosul benne a maga módján, hogy otthon van, nem bántják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!