Vajon most mi a helyes? Tegnap ivartalaníttattam az elsőtüzelő cicámat, sosem volt nagy evő, elég nyurga alapban. Ebben a pár napban kényeztethetem jobban, vagy tartsam magam?
Vékony volt alapban is, egészséges,szép. Azt mondta a doki ő ilyen. Az a helyzet, hogy nem megy a táljához enni, hanem bejön a szobába felugrik (!!) a fotelba és ott alszik. Figyel és érdeklődő de a táljához nem megy ki. No én gondolván kapjon erőre kicsit ( kegyetlenül vékony most) odaviszem neki a kaját, és kézből etetem....természetesen eszik:-)
Nem biztos, hogy jó ez így...hamar megszokja a jót. Ti mit tennétek? Csak addig gondoltam így etetni, amig felszed pár dekát, vagy hagyjam az éheség odavezeti a tálhoz.
Köszönöm a válaszokat!
Nyugodtan kényeztetheted egy pár napig, később úgyis elkezd rettenetes módon kajálni, ami a műtét következménye. Megváltozik a hormonrendszere, betegségekkel szemben ellenállóbb is lesz és a kaját majd el kell dugni előle, annyit enne.
(képzeld, az én lánycicámat is tegnap ivartalanították, nagyon jól van, műtét után 4 órával már mászkált. Remélem Nálatok sincs semmi gond:)))
Köszi mindenkinek! Az enyém nem viselte annyira jól, mászkált ugyan a műtét után pár órával, de hányt és maga alá pisilt utána. Egész nap zavaros volt a tekintete, életében először fújt rám. Mára minden oké, kicsit már játszik, és ha a fotelbe fel tud ugrani + az alomba ürít, tiszta a tekintete, nagy baja nem lehet! Ugye ez a kaja dolog..., úgy néz ki, mint egy sakál.
Nagyon figyelni fogok nehogy elhízzon.
További gyors felépülést a cicádnak.
Szia!
Az én cicámat hétfőn ivartalanították...egyszer tüzelt, ő is sovány. Kiderült, hogy félidős vemhes volt, ezért eléggé megviselt. Nekem a doki azt mondta, hogy ha a műtét utáni első napon még nem eszik, csak iszik, ne aggódjak, normális.
Mikor magához tért, ő is fel akart ugrálni a régi helyeire (ablakpárkány, fotel stb.) és most már ugyanolyan vadul ugrál, mint régen. Nyújtózkodni még nem tud olyan jól, de nekünk az evéssel nem volt gond. Félek is, hogy hamar magára szed pár dekát:)
Mindenki cicájának eseménytelen gyógyulást kívánok!
Ez a szerencsésebb eset ( amikor vékonyk) talán, a túlsúly kockázatos az állatoknál is. Ráadásul győzze az ember megállni ha a kedvence őzike szemekkel néz rá, és kunyerál + nyávogás.
Szóval akár vékonyan, akár jobb vagy rosszabb étvággyal de egészségesen cicusok !:-):-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!