Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskatartók! El tudnátok...

Macskatartók! El tudnátok látni hasznos tanácsokkal? (többi lent)

Figyelt kérdés
Először lesz kiscicám. Szerencsére kertes házban lakunk úgyhogy kinti cica lesz. Van egy alsóépületünk abba "lakhat" amikor hideg van. Olyan tanácsokat szeretnék, mintpéldául: milyen márkájú tápot vegyünk, milyen alom lenne az ideális, milyen kefét használjunk, stb... Előre is kössz a hasznos tanácsokat :)
2012. jan. 2. 12:25
1 2
 11/13 Veky ***** válasza:

Az első néhány hetet, ha a szobában tölti, akkor nem lesz gond. Ha kinövi ezt az időszakot, akkor lehet kinti cica is! :)

A többi tanácsomat az előző hozzászólásokban megtalálod.

2012. jan. 3. 21:17
 12/13 adamkak ***** válasza:
Az én cicám friskiest kap és whiskas kittekatt tasakosat de kitekatot csak nappal mert bevadul tőle biztos bele keveri magának a drogokat vagy nem tudom Alomból pedig egyszerű sparosat kap 2kg-os kiszerelés 200 ft de majd próbálok valami mást.
2012. jan. 9. 17:20
 13/13 anonim válasza:

6 macskát neveltem fel panelban. 5-tel elköltöztem családi házba. Tudok rendesen szellőztetni, mivel háló van az ablakon. Szabadon mozognak, mert elég nagy a ház, tehát a mozgásterük meg van. Igaz, hogy nem akkora, mintha kertben lennének, de igaza van a 3. válaszolónak! Bizonyos betegségekre a védőoltás sem véd! Én sem tartanám kint őket még kis időre sem. Esetleg találkoznak kóbor macskával, belemar a szemükbe, összeverekednek, stb. Az ellen a védőoltás nem ér semmit és még sok más betegséget is elkapnak. Én imádom őket, mindegyik külön "egyéniség". 1 kivételével mindegyik sterilizálva van és ezt nagyon ajánlom neked is! Feltétlenül műttesd meg akár fiú, akár lány (főleg, ha lány!). Ha lány és elkóborol, nem tudod, milyen alomból szedi össze majd az utódokat. Szóval mindenképpen műttesd meg. Ha fiú, akkor meg szerintem ne szaporítson máshol, mert nem tudhatod, esetleg nem örülnének neki.

Ha esetleg majd másik cicát is szeretnél, vagy úgy hozza a sors, akkor vigyázz, mert ha az elsőt elkényezteted, akkor már az olcsóbb kaját nem fogja megenni. Én az elsővel voltam így, azóta is külön kaját eszik. A többiek megeszik az olcsóbbat is, de azért - természetesen - ők is kapnak jobb falatokat is. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nálam ők családtagok. Igaz, hogy sokban vannak, de megtérül. Rengeteg szeretetet adnak. Sokan mondják, hogy érdekből, meg haszontalan állatok, de ez nem igaz! Van egy kutyám is, amelyet örököltem, ő az udvaron van házőrző, de azt nagyon tudja. A macskákat már észrevette, de hálón keresztül kaptak össze csak, azt is hangadással, tettleg nem volt. Szóval rendszeres oltás, műtét mindenképpen! Sok sikert és jó egészséget a cicának!

2012. máj. 9. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!