Honnan tudom hogy elvetélt a macskám?
Nekem is szokott ilyet.
Ilyenkor vagy nem is volt vemhes, vagy közben megszült de a cicákat nekem csak hónapok múlva hozza haza amikor már nagyok és nem tudja őket etetni... (kinti cica)
Szerintem ha a macska jól van akkor nem kell vele foglalkozni, lehet nem is volt cicája. Különben sem tudsz már mit tenni, etesd őt rendesen kapjon mindig vizet is ebben a nagy melegben.
Félreértesz. Nem a bokorba szül, hanem vannak itt kis bódék, kamrák stb ahol szénát szárítanak stb. És a szomszédoknál is van ilyesmi. Tehát a kicsik védett helyen vannak. Különben meg a macska nem hülye nem teszi ki a kicsiket az esőbe. Vagy azt hiszed csak te vagy okos?
Különben mit csináljak, ha a macska nem itthon óhajt megszülni? Kinti cica, lakásba nem hozhatom. Mindig szépen hazahozza a kicsiket és akkor csinálok nekik helyet, és etetem őket stb. De nehogy azt hidd, hogy ha valamelyik szomszédban szül akkor azt majd én megtalálom. Hiába figyelem a macskát direkt nem megy oda addig amíg tudja, hogy látom.
Különben nem ez volt a kérdés, tehát lezárom a vitát, nem írok ide többet.
Nem fogok többet magyarázkodni, semmit nem tudsz rólam, nincs jogod megítélni.
A szülés lehetősége kizárt mivel még nagyon nincs itt az ideje kb.5hete van hátra,szal ez kizárt!
De most megint nagy a hasa szóval valószinüleg elbújtak a kicsik benne,tegnap a hasfalán voltak pici gömbök.
Azért köszi a választ
A cicámat a világon mindennél jobban szeretem, oltva féregtelenítve van és több tízezer forintot költöttem rá hogy ne legyen semmi baja!
Egyetértek azzal a valakivel aki nem tudja nyomon követni hogy hova ellik a cicája!!!
Én is próbálom kideríteni mert szeretnék ott lenni a nagy pillanatban viszont ennek az esélye 10%
Egyébként a macska sokkal jobban érzi magát a szabadban, a fogságban tartott állatok egy idő után lelkileg lesznek nyomorúltak!
3éves koromtól van macskám talán tudom hogy kell nevelni őket!!!
Ja és még annyit....az állattartás valóban nem játék, komolyan kell venni és mivel én abszolut komolyan veszem tegnap az állatdoki is azt mondta hogy minden rendben van,csak a cicámnak ilyen a termete 5hét alatt lesz ideje hízni!!!!
Ő talán megint csak jobban tudja mint bárki....és ezt most konkrétan egy emberre értem
Akkor a továbbiakban már csak a cicák gazdijait kell gondosan megválogatnod. Pár tanács saját tapasztalatomból: Olyan helyet keress, ahol 15-20 évig biztonságban lehetnek és ellenőrizd rendszeresen. Sosem a kezdetekkel van a baj, hanem 1-2-3-4-5 múlva kezdődnek:
-elköltözünk a kertesből panelbe és nem vihetjük a cicát, kutyát, sajnos menhelyre kell adnunk
-megszületett a gyerek, így a cica nem maradhat, menhelyre kell adnunk
-összeköltözöm a párommal és ő nem szereti a cicát, sajnos mennie kell
-rombol és bepisil a cica, így nem maradhat nálunk
-vásároltam egy fajtatiszta cicát/kutyát, de nem férnek meg együtt, az idősnek mennie kell
-beteg lett a macska és nem tudjuk kifizetni az orvosi költségeit, így az Illatosra kerül a cica
-meghalt a cica gazdija és az örökösöknek nem kell
-vemhes lett a macska, nem tudok vele mit kezdeni, ezért odaadom
Ezek szoktak lenni az indokok, amikor behoznak a menhelyre egy cicát leadni. Ez a jobbik eset, a rosszabbik, amikor sorsára hagyják. A felnőtt cicákért nem tolonganak az emberek, hogy örökbefogadják őket, nagyrészük a menhelyen éli le életét. Pillanatnyilag teltházzal üzemelnek a menhelyek, csak várólistára kerülhetnek a leadandó állatok, így még nagyobb a veszély, hogy szélnek eresztik őket. Ezért nagyon figyelj majd oda az örökbeadásra és rendszeresen ellenőrizd, hogy minden rendben van-e. Nagyon nagy felelősség a sok pici állat 15-20 éves élete. Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!