Igaz az, hogy megnő a macska ivartalanítás után?
inkább elhízik, de nőhet is, bár nem vagyok benne biztos...
mivel nem mozog annyit, kijárós macska például nem kóborol el, hanem többet döglik otthon, így hízásra hajlamosabb lesz, ugyanolyan étrend mellett
Szerintem macskától függ. Mondják, hogy lusták lesznek, elhíznak stb..
Négy ivartalanított macskám van, de nem híztak el, nem nagyobbak az átlagnál (kettő kifejezetten kisebb termetű) se nem lusták, se semmi különös. Olyanok mint azelőtt.
Sőt az egyik ex-lány, annyit kóborol, mint valami bagzó kandúr, folyton úton van, összeverekszik a többi macskával, akik idemerészkednek.
Amúgy általában mind mozgékony, vadásznak, rohangálnak, máskor viszont ki se lehet őket hajítani. Szerintem nem ivartalanítás függő az ilyesmi. Láttam már baromi nagy ivaros kandúrt is, míg a mi egyik kis heréltünk, úgy néz ki kisebb termetű.
Nekem van ilyen is, olyan is. Általában azok nőttek extrém nagyra, akiket nagyon fiatalon műtöttek. Van pl. egy 9 hónapos kandúrom, hat hónaposan műtötték és most 4 kiló!! És még mindig nő...
Akiket később műtöttek, nem nőttek meg nagyon, a lányok sem. Viszont van egy lánymacskám, 7 éves, nincs műtve és bazi nagy!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!