Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskatartók! Jövő héttől...

Macskatartók! Jövő héttől lesz egy macskánk, sziámi. Lakásban lakunk, mire készüljünk fel? Mik a legfontosabb dolgok amiket tudnunk kéne?

Figyelt kérdés
2009. máj. 17. 18:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
ok, erre figyelni fogunk, meg mondjuk ha leeresztjük a redőnyöket szellőzik a lakás
2009. máj. 17. 19:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehetapni ezt a hernyó alakú fém pántot ablakra... Nem tudom jobban megfogalmazni, bocsi. Azzal ki lehet résnyire nyitni úgy az ablakot, hogy ne nyíljon, vagy csukódjon be. Ha olyan picire állítod, hogy ne férjen ki rajta a cicus, akkor nyugodtan nyitvahagyhatod.

Vagy erős szúnyoghálót, vagy csirkedrótot tegyetek az ablakra. Igaz, nem szép, de a cicust megvédi a kieséstől! És ez a fontos, nem?! ;)

2009. máj. 19. 13:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Majd 50 éve vannak cicáim és némileg már kiismertem őket.

A macska alapból társas lény, bármily furcsa is ez némelyeknek. Ha nincs másik macska a közelében, akkor az embert tekinti "macskának". A kisebbik nőstényemet kb 4-5 hetes kora óta nevelem, mert anya nélkül maradt és úgy hozták el hozzám. Azóta csak a feleségem és én létezünk számára. No meg a kölyke jelenleg. Bár azt is szívesebben bízza ránk :)

Ebből következően, ha eleget foglalkoznak vele, akkor nem kínzás egyedül tartani a cicát.

2009. máj. 25. 09:08
 14/14 anonim válasza:

Az első válaszolóval egyet értek, hogy a sziámi macska, nagyon undorítóan hangosan és orrhangon nyávog. Nekem van egy tonkinézem , ami nagyban hasonlít a sziámira, aki most lesz 4 éves. Amikor hozzánk került, akkor magashangon nyávogott és állandóan "miyu" hangott adott ki, ezért elneveztük őt Miyunak.

A legvicesebb abban a macskában, hogy innentől kezdve, ha bármit mondtál neki, egyből "válaszolt" nyávogással , ezzel lehet is vele szórakozni. De ő egyidőben a nyávogó műsorát elkezdte reggel 6-kor és órákon át csínálta. A sziámi jellegű macskák sok törödést igénylenek, többet mint egy átlagos macska.

2009. dec. 29. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!