A cicusom fogból letört egy darab! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A metszőfogából egy nagyon nagy darab,a foga sárga és üreges.Nem olyan öreg,de nem tudom pontoson mennyi idős,mivel örökbe fogadtam.Kérlek segítsetek!!!!Ugyanúgy eszik,(száraztápot)láthatólag nem fáj a foga.Viszont az ínye egy kicsit piros.2009. máj. 15. 21:32
2/10 anonim válasza:
vidd el állatorvoshoz.
nemértek hozzá de szerintem max. elaltatják és felépítik neki.:)
3/10 anonim válasza:
Ha a fogínyt nem sérti a letört darab, vagy a "maradék", akkor nem kell vele semmit csinálni. Csak azért mert letört a foga nem kell állatorvoshoz rohanni, macskáknál ez előfordul.
4/10 A kérdező kommentje:
ajj ebből most sokat tudtam meg!De akkor most mi van?menjek dokihoz v ne??
2009. máj. 15. 22:06
5/10 anonim válasza:
ha nagyon idegsít akkor vidd el nyugodtan. legfeljebb azt mondják, hogy semmi baj
6/10 anonim válasza:
Szia! Az én cicóm fogából már jó pár éve letört egy darab, ráadásul szemfogból. Egyáltalán nem zavarja, nem romlott miatta az életminősége.
7/10 anonim válasza:
amúgy mostmár pótoltatni is lehet, csak jó borsos ára van az tuti
8/10 anonim válasza:
az enyémeknek is le van törve.semmi baj,beszéltem dokival.jobb ha nem nyulnak hozzá,nem ugy van mint az embernél.
9/10 anonim válasza:
Nekünk egy kedves szomszéd kiverte az egyik cicánk fogait. Az egyik félig bennemaradt, de az orvos azt mondta,hogyha nem fáj neki, akkor nem kell vele semmit csinálni.
10/10 anonim válasza:
Azt figyeld, hogy nem fáj-e neki, illetve ami még fontosabb, hogy az ínyénél nem kezd-e begyulladni.
Ha zt látod, hogy a hús a fogról egyre hátrébbhúzódik, azt ínye pírosabb mint máshol, esetleg a fog alatt érzékeny, vagy dagadt, akkor vidd orvoshoz.
A metszőfogak általában nem fájnak, de elkezdődhet alatta egy ínygyulladás, ami átterjedhet a többi fogra. Ez a mellette lévő fogak elvesztését okozhatja és természetesen egy idő után fájdalommal is jár.
Ha tehát a gyulladás jeleit tapasztalod, akkor vidd orvoshoz, egyébként elég, ha a következő oltásnál megmutatod a fogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!