Mit adjak a macskámnak enni?
Azt gondoltam hogy esténként, ha nemis mindig,de néha főznék, készítenék neki valami egyszerű és tápláló hamit. Ma sajtos tejfölös főtt tojást kapott. Tudtok ilyesmiket mondani?
A válaszokat előre is köszönöm
Szerintem is husit adj, ha nem is mindig.
ha veszel pár darab csirkeszárnyat, 1-2 májat, még olcsóbban is jösz ki, mintha tápot adnál neki. És sokkal egészségesebb, meg se kell főznöd.
A tojás is jó, de azt is adhatod nyersen is, verd fel neki, mintha rántottát csinálnál.
Egyébként én azt vettem észre, hogy eddig az összes cicám nagyon szerette a főtt répát, mindig adtam nekik a levesből, próbálkozhatsz azzal is.
De a lényeg, hogy a husin legyen a nagyobb hangsúly, és ne sózz vagy fűszerezz semmit.
Mi ha marad főzelék akkor azt is szoktunk nekik adni, a legtöbb fajtát szeretik :)
De adhatsz nekik rizst főtt zöldségekkel vagy húsdarabkákkal :)
Disznóhúst ne adj neki nyersen, ez talán az egyetlen szabály. A felvágottakat, adalékos-sós izéket is kerüld.
Nyugodtan lehet neki a fehérje mellé (ebbe a hús, tojás, tejtermékek egyaránt beleszámítanak) zöldségféléket is adni. (Hiszen amikor egerészik a drága cicó, mindenestül megeszi az egeret, nemcsak a húsát eszi le róla :))
Ilyenek pl főzve: borsó, sárgarépa, kukorica, és egyáltalán: bármi, amit mi eszünk főzeléknek, salátának (én szoktam neki elrakni külön, hogy ne legyen fűszeres). Ma egyébként a "gombaimádat" volt soron :).
Egyedül a vöröshagymát kerüld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!