Hogyan szoktassam le a 2 hónapos cicámat a magasban maszkálásról? (szekrény, ablak stb. )
A macskák imádnak magasban lenni. Vegyél neki emeletes kaparófát amin mászkálhat, ugrálhat, karmot élesíthet vagy éppen elfeküdhet.
Fiatal még ez a viselkedés forma ilyenkor teljesen természetes. Idővel majd nyugodtabb lesz.
Tedd macskakompatibilissé a lakást. Azaz mindent, ami veszélyben lehet, tegyél el. Ha szerencséd van, 2-3 év múlva előveheted :D
(ilyenkor azért örülök, hogy a mi cicánk extranyugodt, párszor járt az íróasztalomon, de ennyi, se mosógép, se konyhapult, se könyvespolc, se tükör.. :D)
ez az orrpöckölés tetszik. a gond csak az, hogy ezt folyamatosan csinálhatnám, mert sok olyan van amit nem tudok eltenni pl a virágállványt
én eddig azt alkalmaztam mikor pl. a konyhai asztalra maszkált, hogy rákiabáltam és vagy a farkát húztam meg vagy ráütöttem egy kicsit. és már az asztalra fel sem megy, akkorsem ha nem tartózkodom a közelében és nem látom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!