Miért ugrik fel a macska az asztalra?
Az első hozzászóló vagyok. Ha van valami, amit tudod, hogy a macskád utál (pl. az enyém gyűlöli a vizet) Akkor mondjuk tegyél egy kis tálba, és tedd az asztal mellé, nem fog odamenni.
Elsőre hülyeségnek hangzik, én is érdeklődtem sokat, ugyanez a problémám volt. De hidd el, legalább annyira bejön, mint amennyire hülyeségnek tűnik.
Ha vmelyik cicám felugrik (amúgy még csak 5 hónaposak) akkor megfogom és kicsit megdörzsölöm az orrát. Nagyon utálják:) és már nagyon ritkán merészkednek fel.
de olvastam már azt az ötletet is, ha felugrik akkor finoman vízzel le kell spriccelni, és egy idő után nem fog felmenni.
Azért mert a macska alaptermészete, h fölfele mászik. Így minden ami feljebb van mint a föld, érdekli. Így í szekrény is. Nálunk pl a kredenc és az asztal ziltott, de minden más szabad. De ha nem figyelek felmennek, ha figyelek nem mernek.
Leszoktatás: amikor fenn van, felszólítod a távozásra. Ha nem megy le, lelököd, ha visszamegy lelököd és ráhúzol egyet a hátsójára- érzéssel. Ne félj, tudja miért kapta!
Azt mondják a macska nem tudja...hát tudja. Múltkor találtam egy wc-papírt szétszedve, a bűnjellel a kezemben megkérdeztem, ki volt az. Az egyik cicám nézett rám, kerek szemekkel, a másik eliszkolt laposkúszással. Ez számomra elég bizonyíték arra, hogy a macskák emlékezete nagyon is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!