Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit, hogyan csináljak? SÜRGŐS!

Mit, hogyan csináljak? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés

Menhelyről szeretnénk holnap elhozni egy kiscicát. Segítségetek szeretném kérni! 12 hetes, kis szürke kandúr a kiválasztott. Rajta kívül van egy keverék, szuka, imádnivaló, egy év körüli kutyánk. Ez lenne az első gond, szerintetek össze lehet vele szoktatni? A kutya nem jön be a lakásba, de szeretném hogy a cica bejárhasson, főleg az elején amíg meg nem szokják egymást (vagy ha nem szokják meg, akkor amíg egy másik gazdit találunk a cicusnak) Hogyan lehetne megoldani az összeszoktatást? Ez lenne először a legfontosabb.

A másik: a cicus :)

Első napokba amíg szinte biztos hogy benn alszik (hacsak nem lesznek puszipajtások a kutyussal, és együtt nem alszanak a kutyaházban :) rakjunk le almot? A gond hogy teljesen tapasztalatlan vagyok macskák terén, mivel teljesen kutyarajongó vagyok, de az összes állatot imádom, csak nem ismerem őket. Tudom milyen felelősséggel jár állatot tartani, az árakat stb.. Hogyan etessem, mivel, hányszor, mennyit, hol? Lakásban, kinn? (persze kutya nélkül) Az a helyzet hogy nem nagyon akarom elkényeztetni, mivel hallottam hogy ha valami finomat kap, akkor utána csak azt akar enni... Ezért nem nagyon szeretném rászoktatni az ilyen alutasakos csodákra, amiket folyton reklámoznak a tv-ben (a családban meg csak azért egyeztek bele, mert anyukám undorodik az egerektől a garázsban, és mondta hogy ez az egy feltétele.. kapja el őket)

Orvoshoz majd elvisszük, (ha túlélik együtt ez első hetet)

Egyelőre csak ennyi jutott eszembe. Majd még még írok ha valami problémám lesz! :) Ha gondoljátok akkor leírom majd mindig hogyan haladok! Csak a kutyus ne tépje szét :S Azt nem szeretném! Kívánjatok sok szerencsét, mert kelleni fog!

KÖSZI! :D

2011. okt. 31. 17:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Jól értetted, amiket pontokba szedtél:)

Nyugodtan adhatod holnap neki a kutyakaját, egyszer kibírja, semmi baja nem lesz tőle:)

Az is lehet, hogy az első nap nem is fogad majd el semmit enni. Ez is normális, nem kell pánikba esni:)

Ne hagyjátok magára, sokszor simogassátok, bátorítsátok, játékkal hamarabb feloldódnak.

Én alom híján nem újságpapírt, hanem homokot tennék egy műanyag edénybe. Mert ezt el tudja kaparni és természetes közeg. Lehet, az újságpapírt nem tudná mire vélni...

A homoknak egyetlen hátránya van, hogy a szagokat nem fogja vissza, de 1 napot ki lehet bírni, még mindig jobb, mintha a szőnyegre végezné:) Meg nem is áll össze, mint az alom, nem csomósodik. Mert az alomból a pisit is könnyedén el lehet távolítani.

Nagyon jó ötlet a két cica, ha a család támogatja:)

2011. okt. 31. 20:09
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi! De tényleg nem lenne semmi hátránya?
2011. okt. 31. 20:27
 13/16 anonim ***** válasza:

A két macskának az anyagiakon túl csak előnye van! De azért azt ne vegyétek készpénznek, h megeszi az egereket is! Plusz ha tényleg egerte fog enni gyakran kell féreghajtózni!

És: indenképpen bejárós legyen a cica, cicák, mert imádnak bent heverni a gazdi közelében, szóval szerintem kínzás kizárni őket, főleg télen, mivel a cicák imádják a meleget.

2011. okt. 31. 21:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Természetesen benn is lehet majd! :) De nem is kell hogy megegye.. csak ölje meg :D Hallottam, hogy van aki kaját sem ad neki, mert ott vannak az egerek :S, de ő normálisan fog kapni enni!!
2011. okt. 31. 21:19
 15/16 anonim ***** válasza:

na, megvan(nak) a cicá(i)d?

egyébként ne hagyd hogy az egereket megegye/megegyék mert az enyém egy olyan egeret evett meg ami előtte már mérget evett, így a cicám nagyon beteg lett de túlélte, azóta nem evett meg egy egeret sem csak kiharapta a nyakánál és otthagyta. (azért írtam múlt időben mert sajnos eltűnt. :( )

2011. nov. 3. 18:46
 16/16 anonim válasza:
Az a macskától függ. Van egy emberkerülő, és egy nagyon barátságos fekete macskám. Az emberkerülő macska fél a kutyátol és fúj rá, nem is akar megbarátkozni vele. A barátságos petig néhány nap alatt megbarátkozott vele. A kutyátol is függ hogy áll hozzá a dologhoz. A kedves kutya sokszor meg akar barátkozni a macskával de van mikor nem igazán. A tápból nem nagyon tudok sokat mert azzal szüleim foglalkoznak mert még gyerek vagyok, de mi aldisat szoktunk venni, néha mást, és ha jól gondolom az aldis olcsóbb is. A mi macskáink ugyanúgy megeszik, mert ugyanolyan a minősége.
2011. nov. 5. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!