Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megharapott egy kismacska...

Megharapott egy kismacska akit ma hozott elő a mi macskánk (nincs beoltva). Lehet hogy veszett vagyok?

Figyelt kérdés
A nővérem nem engedi hogy az unokaöcsém közelébe menjek míg ez ki nem derül, vagy be nem oltatom magam)
2011. okt. 30. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon ritka a veszettség...és unoka nővéred szerint mégis hol kapta volna el a kicsi macska a veszettséget?
2011. okt. 30. 17:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor a nővéred nem egy lángész, mivel a veszettség harapással terjed nyál v vér útján, és gondolom ritkán harapdálod az unokaöcsédet :D

Valószínűleg nem lesz bajod, de ha nagyon aggódsz menj be az orvoshoz azt kapsz egy veszettség elleni oltást, meg tetanuszt is gondolom. De készülj fel, h veszettül fog fájni. Én nem dramatizálnám túl a dolgot...

2011. okt. 30. 18:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Már kaptam régebben ilyen oltást, mivel vagyok olyan okos, hogy minden idegen állatot megfogdosok.
2011. okt. 30. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:
valószínű veszett vagy, nem ártana karanténba zárkóznód, a végén még nyáladdzani fogsz!
2011. okt. 30. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Ácsi. A tetanusz és a veszettség elleni oltás más.

Tetanusz - egy évben egyet lehet. Ez a saját védelmedre szolgál, hogy elkerüld a sepsist. Ha nem olyan régen kaptál, akkor nem kell kapnod.

Veszettség elleni oltás teljesen más. Azt nem adnak csak úgy, hatósági állatorvossal és az ÁNTSZ-szel kell hozzá konzultálnod, főleg ha megvan az expozíciót okozó állat. Hivatalosan azt a macskát két hétig karanténban kell tartani, megfigyelés alatt. Posztexpozíciós (harapás utáni) sorozat legalább 4 oltást tartalmaz és nagyon szigorúan dokumentálják.

Bár a te esetedben nem nagyon kell aggódnod, azért a félreértések elkerülése végett: macskák között növekvő tendenciát mutat a veszettség a kóborlás és az oltás opcionalitásának köszönhetően.

2011. okt. 30. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!