Pár méterrel a házunktól, a másik háznál 'lakik' egy kóbor fekete cica. HA mindig fogok neki hordani kaját, és ő lát is akkor engem, akkor idővel megszok?
Szerintem 10ből 9 ember allergiás a macskaszőrre. Papíron legalábbis. Én is az vagyok, de sosem érdekelt. A macskáimat jobban szeretem, mint hogy holmi allergia közénk álljon.:)
Egyébként a keresztanyámnak iszonyú allergiája van. Nekünk házi macskáink vannak, de ahogy beteszi hozzánk a lábát, majdnem megfullad. Otthon meg várja a 10 centis szőrű perzsája és semmi baja nincsen tőle.:D
Én is allergiás vagyok a macskaszőrre... de inkább egy kalciumtabletta, minthogy kihagyjak egy jó macskadögönyözést.... XD
Amúgy a legjobban bevált módszer az amit a kis hercegben olvastam (bár egy kicsit módosítottam):
Rakd le a kaját, és ülj le távolabb(kb 5-6 méter).
Minden nap ülj le közelebb, de ne mozdulj addig míg meg nem ette.
Mikor már nagyon közel engedett magához (kb egy méter) próbáld meg megérinteni. Ha nem hagyja, elfut, csusszanj hátrébb, és ne próbálkozz egy-két napig.
Mikor már hagyja hogy hozzáérj, vigyél neki kevesebb kaját a megszokottnál, miután megette, óvatosan emeld fel, és vidd haza. Otthon add neki a maradék kaját (vagy többet), és készíts neki fekhelyet. Ha másnap visszament, kezd két méterről.
Nálam 95%-ban bevált (igaz egyszer pofon karmoltak....De az azért volt, mert kapkodtam)
A lényeg a nyugalom, és a türelem. Csináld mindennap úgy mint valami rituálét.
szia! erre én is gondoltam, mert ismerem ezt a módszert, de az a baj, hogy a macska nem mindig tartózkodik ott, amikor én viszem neki az ételt, vagy ha meglát, elszalad :(
sőt, ma meg tegnap se láttam, remélem nem történt vele valami.
Amúgy elég félős vagyok, szóval nem hinném, hogy megfognák egy kóbor macskát, mert ha megkarmol, akkor elkaphatok akármien fertőzést, mert néha kukázni szokott. :( :)
Inkább leszek türelmes :)
A fertőzéstől ne félj annyira! Kapsz egy tetanuszt és kész!(Kivéve ,ha rettegsz az injekcióktól).Aztán vidd el a cicut dokihz nézze meg ,hogy egészséges-e.Oltasd be.Vidd haza! Szerintem az allergiát egy idő után ki lehet nőni.
Az én példám 6 éves koromban anyám elvitt allergiatesztre ,mert nagyon folyt az orrom.Kiderült ,hogy allergiás vagyok a cicákra.Úgy hogy mi és a környezetünkben nem is éltek cicák.És ahányszor találkoztam cicával és simiztem őket nem volt semmi bajom.Aztán 16évesen örökbe fogadtunk egy cicát és láss csodát azóta se jöttek ki a tünetek.
Egész életemben rengeteg bogyós gyümit ettem nem volt semmi bajom tőle ,aztán 10 évesen allergiás lettem rá(tele lettem vörös pöttyel)14éves koromra meg elmúlt.Úgyhgy szerintem ,ha az ember nem parázza túl a dolgokat akkor nincs gond.Mert szerintem sokszor rossz a diagnózis vagy beképzeli az ember vagy pár év múlva elmullik.
Am. azért nem parázom túl ezt a karmolás dolgot mert csomószor mentettem cicákat és vOlt már olyan ,hgy félelmükben megkarmoltak.Elmentem orvoshoz kaptam tetanuszt és a fertőzés kizárva.Aztán elvittem őket dokihoz beoltattni meg kivizsgáltatni nehogy veszettek legyenek.(biztos ami biztos).Ja és ha véletlenül valamelyik veszett akkor a harapástól számított 15napon belül ha beoltanak nem lesz semmi bajod.Bár nem hiszem ,hogy megharap:)
Sok sikert a cicuhoz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!