Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Azt hiszem újra szülni fog a...

Azt hiszem újra szülni fog a cicám. Mihez kezdjek a kiscicákkal?

Figyelt kérdés

Az egyik cicám lány és megint gömbölyödik a hasa.

Sajnos már több cicát nem vállalhatunk semmiképpen sem.

Ivartalanítás nem jöhet szóba mert már öreg a cicám és ilyenkor nem szabad belekezdeni azt mondta az orvos (több orvos is). Vagy nem tudom, de a lényeg hogy most már a hasában vannak a kiscicák - azt hiszem.

Mit lehet tenni? Gondoltam majd rakok fel hirdetést a netre és keresek nekik gazdit és ingyen elvihetők lesznek.

De ez nem biztos, hogy sok sikerrel jár majd...

Mit lehet még tenni?

Nem lehet őket beadni valahová ahonnan emberek elvihetik vagy valami menhely stb? Nem vagyok pesti, vidéken élek...

Milyen lehetőségek vannak? Hátha van olyan amire még nem gondoltam.

2009. máj. 3. 04:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézz szét a neten, hátha van menhely a környéken, ami befogadná őket. Előfordulhat, hogy épp nincs üres helyük, ezért várólistára kerülnek, így gondoskodnod kellene róluk legalább míg hely ürül nekik, hidd el, ezeken a helyeken néha már madárkalitka sincs, ahová eltudnák szállásolni őket. Hirdesd őket mindenhol, mondd mindenkinek, hogy elvihetők, rakj fel képeket, ha tudod akár vidd őket házhoz is. Nem tudom mennyi idős, de gondolom csak az tényleg öreg és beteg cicákat nem szívesen csinálják meg, de én még nem hallottam olyat, hogy nem szabad belekezdeni, max annyit, hogy kockázatosabb.

Nem is tudom, mi a jobb, reménykedni, hogy a cicánál nem lesznek komplikációk, vagy egy alomnyi nem kívánt macskától próbálni megszabadulni... nagyon nehéz kérdés.

Ha mégsem semmiképp sem próbálod megműttetni és elsózod a kicsiket, akkor a továbbiakban adj neki macskáknak való fogamzásgátlót, hiszen lehet, hogy most szerencséd lesz és el tudod sózni a macskákat, de ezzel a körrel valószínűleg kimerülnek azok, akiknek cica kell és jövőre már nem leszel szerencsés.

2009. máj. 3. 04:25
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Van gyógyszeres fogamzásgátlás is.
2009. máj. 3. 04:50
 3/16 A kérdező kommentje:

Ó köszönöm, nem is tudtam hogy ilyen létezik! Erről a gyógyszeresről hol tudnék olvasni? És kb. mennyibe kerül?

köszi.

2009. máj. 3. 06:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Tabletta és injekció is van. Az évi adag ára kb. 15-20 eFt. 1-2 évig lehet csak adni az állatnak, hajlamosít a gennyes méhgyulladásra.

(Tenyészállatoknak szokták adni, ha pihentetni akarják őket.)

2009. máj. 3. 08:33
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
www.allatmenhely.lap.hu Mindenképpen gondosan, alaposan ellenőrizd, hogy kinek adod, káderezd le az illetőt, hogy tényleg macskabarát-e. Ismerős, de legalábbis ismerős ismerőse legyen.Én nem szeretem az ingyenes odaadásokat, mindig félek, hogy állatkínzók, szadista kölykök kezébe kerül vagy elviszik valami kísérleti laborba.
2009. máj. 3. 12:13
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni,de tele van a net gazdikereső kölyökmacskák százaival,nem túl esélyes.

Egy komolyabb,jól felszerelt klinikához kéne mielőbb fordulni,vemhesen is lehet ivartalanítani.

a Ti orvosaitok lehet,hogy csak nemmeik vállalni a kockázatot,vagy nincs megfelelő felszerelésük idős állatok altatásához(jó altatógép).

Ha pesti vagy,a Juhász Klinikát javasolnám.

2009. máj. 3. 12:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Elfelejtettem:

vemhes állatot is biztonsággal lehet ivartalanítani.

2009. máj. 3. 12:39
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk mindkét lány cicán vemhes volt már mikor ivartalaníttattuk és nem viselte meg őket jobban, semmi bajuk sem lett, ugyanúgy felépültek gyorsan. A lényeg csak az, ha már vemhes, akkor minél gyorsabban.
2009. máj. 3. 14:56
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
12.38-assal egyetértek! Még annyit, hogy ha esetleg különleges a színük akkor könnyebb dolgod lehet velük, nekem ez a tapasztalatom.
2009. máj. 3. 17:41
 10/16 anonim válasza:
59%
A vemhes macskában is élő kiscicák vannak. Láttam egyszer egy ilyen műtétet. Mennyivel jobb kitépni őket onnan és az orvos kezébe adni, hogy nyirja csak ki ő? Ez ugyanaz mintha kidobnád őket. Szerintem mindenképp hirdesd meg, ha ügyes vagy elmegy mind. Csak akarni kell. Nekem volt egyszerre 20 kiscicám, és 2-t tartottam meg belőlük, a többit elpasszoltam. Kitartás! (azóta mindenki ivartalanítva lett már :))
2009. máj. 4. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!