Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy segítsek rajta?

Hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés

Ma mikor haza értem a suliból bementem, kb 4-5 percel később hallom hogy ugatnak a kutyáim. Kimentem és láttam hogy kb egy 1hónapos kis macska van az udvarba. Na mondom ez hogy került ide? Szerintem a szomszéd tette át őket...Neki van sok macskája de nem gondozza őket csak szórakozik velük(Vagyis kb megöli őket) Biztos azt hitte az én két kutyám majd megöli. De nem így volt.

Na, és mikor bevittem láttam hogy a szeme be van gennyesedve.

Kb így: [link]

És mikor adtam neki enni akkor olyan furcsa hangokat adott ki, mint aki majdnem megfullad. Meg tüsszögött.

Mi lenne neki a legjobb, hogy tudnám meggyógyítani?

Egyébként nagyon eleven kiscica:) És kis bújós!:) És megis tartom, csak a kutyákkal összeszoktatom. Aki tudja hogy a legegyszerűbb írja le, köszi!

2011. okt. 7. 19:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg macskanátha. Vidd el orvoshoz, mert kezelés nélkül nem sok kismacska éli túl.
2011. okt. 7. 19:16
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

Szemét kamillateába mártott tiszta rongydarabbal törölgesd, az általában használ.

Enni semmennyit sem eszik? És inni? Tejet próbáltad? Levegőt rendesen veszi?

2011. okt. 7. 19:17
 3/9 A kérdező kommentje:

Enni nagyon sokat eszik. Inni még nem ivott. Sajnos Tej nincs itthon, ezért langyos vizet adtam neki. Levegőt azt azért rendesen veszi.

Akkor állat orvos nélkül túl se élheti?

2011. okt. 7. 19:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kicsinek a macskanátha nagyon veszélyes (szemléltetés: olyan mintha nekünk egyszerre lenne egy durva influenzánk és kötőhártya gyulladásunk, mindezt úgy, hogy gyerekek vagyunk.

Ha már ilyen csúnya a szeme akkor elég rendesen benne lehet a macskanáthába, antibiotikum injekcióra van szüksége mert a macskanátha sok szövődménnyel járhat. Állatorvos nélkül ez most nem megy.

2011. okt. 7. 20:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok: az biztató, hogy eszik, de szerintem is irány az állatorvos.
2011. okt. 7. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi nyáron találtunk kb. 2 hónapos kiscicát, az is tüsszögött meg nagyon be volt csipásodva a szeme. 3 hétig naponta többször lemostuk neki a szemét kamillateás ronggyal, és meggyógyult.
2011. okt. 7. 21:11
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Állat orvoshoz mindenképp viszem, hiszen oltásokat megkell kapnia.

A Kamillás borogatást kipróbálom!

Még egyszer köszönöm.

Akkor már csak azt kell megtudnom hogy szoktassam össze a kutyáimmal:)

2011. okt. 7. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
És ismét a második vagyok, még annyit akartam írni Neked, hogy mindez nagyon rendes Tőled! :)
2011. okt. 7. 21:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Szegényt nem tudnám odaadni valakihez, olyan kis aranyos. És hát már elég jól megszokott!:)

2011. okt. 7. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!