Hogyan tudom "meg akadályozni" hogy szaporodjanak a lány macskáim?
1,5 éves kijárós macskák, már az idén másodjára fialnak. Az első fialásnál eltudtuk ajándékozni a kicsiket. Megint fialtak, őket is örökbe fogadják majd. Nem akarom hogy fialjanak már, mert ezeknek a piciknek is alig tudtam gazdit szerezni. Ivartalanítást sajna nem tudom kifizetni. Olvastam azt is hogy olyankor amikor tüzelnek, be kell zárni őket arra a kis időre, de ezt honnan tudhatom hogy mikor tüzelnek , és hogy meddig tart? Vagy egész addig tüzelnek amíg "teherbe" nem esnek?
Hallottam valami macska fogamzás gátlóról. Ez hogyan működik, mi a neve, hol lehet kapni, és kb mennyibe kerül, hogyan kell adagolni stb...?
Milyen mellékhatásai vannak/lehetnek?
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:00
Iskolába járok, nem tudom hogy honnan gyűjthetnék annyi pénzt.A szüleim meg nem adnak... :S . Itt kb 12E körül van egy ivartalanítás. Még annyit csak-csak össze tudok kaparni. De még egyszer annyit már nem :/
Ha a jövőben nem akarsz kölyköket akkor sajnos tényleg muszáj leszel ivartalaníttatni.
Az elzárás mit sem ér, ha a tüzelés abba is marad 1-2 héten belül, újabb 1-2 hét múlva újra fog kezdődni s tart mindaddig, míg a pete a tüszőből ki nem szabadul, ezt viszont a párzás maga váltja ki. Azt már nem is említem, hogy micsoda hangorkánnal jár ez az időszak a macskánál, lévén, hogy hívja a kandúrokat a területére függetlenül attól, hogy be van-e zárva vagy nincs. Elég jellegzetes, mélyről jövő, elnyújtott és hangos nyávogás ez, gyakorlatilag össze sem keverhető más jellegű nyávogással.
Ha máshonnan nem, innen tudhatod, hogy tüzel a cicád, de ehhez mérten a viselkedésük is eléggé megváltozik.
Köszönöm a hasznos válaszokat.
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:50
Na ez jó lenne, annyit még össze tudnák szedni, 10e kifutná a kettőt.. Csak az a gond hogy innen elég messze lenne az utazás... többe kerülne mint az ivartalanítás. Van egy állatorvos ismerősünk, a hétvégén el megyek hozzá érdeklődni hogy ez most hogy működik.... Vidéki állatorvos,általába kutyákkal, disznókkal , lovakkal stb..vel foglalkozik. Nem tudom hogy macskákkal is foglalkozik-e. Elméletileg kéne, mert az is állat.... :/
Találtam is itt a közelben , 5800 Ft a nősténymacska ivartalanítás, csak sajna abban a városban lévő macskákat ivartalanítják annyiért :S
Figyelgesd ezt az oldalt, szokott ivartalanítási akció lenni, amiről hírt is adnak.
Igaz ehhez jó eséllyel be kell majd utaznod Szegedre.
Szia. Nagyon okosan gondolkodsz.Beszéld meg a szüleiddel,
mármint a szaporodás következményeit,a sok gondot ami a túlszaporulat miatt van. A szüleidet kérd meg hogy segítsenek anyagilag.Megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!