Tud valami érdekes mutatványt, stb a macskád?
Én nem tanítottam neki és sajnos már nem is él a cica, de előszeretettel nyitogatta a sütő ajtaját. Egyszer magára is borította az egész tűzhelyet!:)
Volt még egy nagyon kellemes szokása: ha bejött hozzánk egy idegen, a földről a nyakába vetette magát és elkezdte rágni a haját...:D
Voltak még más dilijei is, nagyon bolond macska volt és borzasztóan sajnálom, hogy nem tudtuk meggyógyíttatni.:(
Hát ha ez mutatványnak számít, akkor..
Ha kinyújtom neki a nyelvem, akkor ő is kinyújtja rám. Borzasztó aranyos tud lenni (:
Éshát nem tudom.. szerintem így született :D
A másik cicám pedig felugrik az ölembe, ha látja, hogy rossz kedvem van, és elkezdi nyalogatni az arcom (:
Trükköket nem igazán, de amiket tud:
1. Tud ajtót nyitni, de ezt a képességét nem használja azóta mióta rájött, hogy sokkal viccesebb állandóan minket megkérni...
2. Tudja kit hogyan kell ébresztgetni (tudta mielőtt anyumon kívül mindenki elköltözött otthonról)
Engem: bajszával csiklandozta az arcom és hangosan dorombolt... borzalmasan idegesítő.
Anyukámat: Mivel háton fekszik, ezért ráül a mellkasára és nézi, amíg fel nem ébred... ha ez nem válik be, akkor megfordul a kis dög és a farkával legyezgeti anya arcát :D
és a kedvencem:
Apukám magára húzta mindig a takarót, hogy ne zavarja, a cica meg benyúlt és a körmével piszkálta apa orrcimpáját :D
3. Ezen kívül tökéletesen tudja az összeöntött whiskas és kitekat szárazeledelből kiválogatni a whiskast.
4. Tudja meddig ér a kutyus lánca, ha meg van kötve :)
5. Tud rókát szelidíteni (esküszöm!, egyszer összebarátkozott egy rókával (nem, nem volt veszett és az embertől ugyanúgy félt, csak a cicától nem...) együtt játszadoztak, meg feküdtek a kertben... máig nehezemre esik elhinni :) )
Végül amit nem tud: nem tud a wc-be kakilni, de azt hiszi, hogy tud, ezért gyakran oda csinálja, de csak a legritább esetben talál bele... nem nagy öröm takarítani... :)
Jajj egyet kihagytam, pedig azt nagyon tudja:
Tökéletesen tudja hol zavar a legjobban... Egyetemi vizsgáimra gyakran úgy tanultam, hogy előttem a laptop beszkennelt tételekkel, a füzet, a tankönyv és egy papír amire jegyzetelek...
és a cica bizony tökéletesen tudta mikor hova kell menni, hogy teljesen meghiúsítsa a tanulásom: ha a könyvet olvastam akkor fölé állt, ha a monitort néztem, a billenytűzeten mászkált, ha a füzetemet olvastam, akkor ráült és elkezdett bámulni (félig szemlecsukva, dorombolva), ha pedig jegyzeteltem, akkor természetesen a tollat piszkálta a mancsával :)
Egyik macskánk mindig úgy jelezte télvíz idején, ha be szeretett volna jönni, hogy az ablakba ugrott és a szúnyoghálót ütemesen pengette a körmével.
Egy másik macska a férjem arcszeszét szerette nyalogatni az arcáról, kézkrémet a kézről. Egyszer pedig kb. negyed óra alatt 10 ásítást tudtunk kicsikarni belőle úgy, hogy mi is ásítottunk előtte. A végén már nyávogott ásítás közben. :)
És még olyan szokásos dolgokat tud, mint a kilincsre zárt ajtót kinyitni, a legnagyobb csendben megijedni, falra mászni egy fénypontot követve stb.
Visszahozza az eldobott játékot, visszanyávog ha valaki úgy szól hozzá, hogy a szemébe néz
Ezeket nem én tanítottam, lehet, hogy valaki más, mert utca-cica volt. De lehet, hogy alapból iylen
Visszahozza a kisegerét ha eldobom neki és leteszi a lábam elé, hogy újra dobjam, jókat "beszélgetünk". (Ha hozzászólok, vissza"mekeg").
Minden este 21.30-kor jön haza és reggel 8 körül szépen felkelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!