Megértetek engem, hogy nem altattam el rögtön a cicámat?
El kell,hogy mondjam valakinek,hogy könnyebb legyen a bánatom!
Hétfőn hajnalban, a kezeim között halt meg a kiscicám....nagyon kivagyok!!!!
Ő volt aki úgy fogadott el,amilyen vagyok,mert neki az volt jó aki vagyok!!!
Egy igaz barát,a legjobb barát....több annál!!!!!!!!!!!!
Bárcsak itt lenne a Cicukám!!!!
A macskák általában veselégtelenségbe halnak meg,erre nagyon oda kell figyelni!!
Én későn vettem észre,három nap alatt elment,és semmi jele nem volt.
Meleg volt, többet ivott és többet pisilt....a fenét!!!!!Mint kiderült a véreredményekből, borzalmas állapotban volt a veséje...és leállt....három napig vittem kezelésre infúzió stb...
Én nem akartam,hogy szenvedjen a kis drágám,de reménykedtem,hogy még menthető.
Természetesen ha másnap a doki azt mondta volna,hogy nincs remény, akkor elaltattam volna.
Azt mondta,hogy hagyjam bent éjszakára.Egyedül egy ketrecbe?A francokat!!!Soha nem bocsájtottam volna meg magamnak!Azzal nyugtatom magam,hogy ott voltam vele az utolsó pillanatig és fogtam a "kezét"Remélem megértetek engem,hogy nem altattam el az véreredmények előtt...
Van köztetek olyan valaki, akinek otthon halt meg a cicája és mellette volt az utolsó percig?
Nehéz ilyenkor a döntés. Én az enyémet elaltattam, és még utána sokáig sokszor rámszállt a kétely, hogy vajon jól tettem-e, hamarabb kellett volna vagy később. Egy plusz vérvételre is elvittem, hogy "biztosabb" legyek a dologban, pedig visszagondolva teljesen felesleges volt és azt is megszenvedte.
Néha téved az ember, nem lehet megúszni. És az is teher lehet, hogy nem tudja jól cselekedett-e.
Az a lényeg, hogy akárhogy is történt, te jót akartál. Az életében pedig szeretted, jól viselted gondját. Ha menthetetlen, akkor valahogy úgyis el kell mennie.
Hm. Én ott voltam, amikor született a macskám, és a kezeim között múlt ki. Kimúlásának nem voltak előzményei, hacsak az nem, hogy nagyon öreg volt már.
Egy nap észrevettem, hogy nem eszik-nem iszik. Csak gubbasztott a szőnyeg sarkán, mancsait "karba téve", a szeme behunyva, az orrát lógatva, mint amikor szunyókál. Eleinte nem tűnt furcsának, mivel – mint említettem, igen öreg volt.
Másnap azonban már feltűnő volt, hogy nem indul sehová. Akkor próbáltam egy-két falatot erőltetve belekényszeríteni – hasztalan. Vizet kenegettem a pofájára, és le is nyalogatta ösztönösen.
Harmadnap ugyanebben a pózban feküdt. Nem csinált semmit, csak szunyókált látszólag. Éjjel furcsa hangokat hallottam a másik szobából. Kimentem, és láttam, hogy kivonszolta magát az előszobába, de már az oldalán feküdt. Maga alá vizelt, és a szájából valami nyekergésféle tört fel. Akkor már tudtam, hogy vége van.
Megsimogattam.
– Jól van, cica! Most már minden rendben van – mondtam neki.
Mintha csak megértette volna és erre várt volna: sóhajtott egyet és vége is volt. Azt akarta, hogy ott legyek, amikor kimúlik.
Napra pontosan 18 és fél évet élt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!