Cicám hátára cseppent az olaj, amikor a kocsi alatt mászkált. Ha mosdik és nyalja, lehet tőle valami komolyabb baja?
Minél hamarabb le kell mosni.
Egy tipp, egyszer a mi macskánk is járt így, mi úgy mosdattuk meg, hogy be zártuk a zuhanykabint és felülről locsoltuk a zuhanyrózsával. Kan macska létére olyan erős volt, hogy egy ember kellet csak ahhoz, hogy bezárva tartsa a kabint, nehogy szétfeszítse.
Hát igen, a cicák nem nagyon szeretik a vízet.:) Az enyém sóbálvánnyá merevedik amíg fürdetem. Olyan megrettent arccal néz, mint aki azt hiszi itt a vég!:)
Mi úgy szoktuk megfürdetni - ált nyáron - hogy engedek a kádba vízet, kb hogy a hasa aljáig érjen. Párom kintről fogja, és bemászok a kádba, és gyorsan lefürdetem. Aztán törölköző - ha hűvösebb van bezárok mindent, és bekapcsolom a légkondin a fűtést. Erre figyelni kell. Nem mehet ki, akármilyen meleg van kint, mert megfázik. A zuhannyal csak óvatosan, ne kerüljön víz a szemébe, fülébe mert begyulladhat.
A macska számára sok minden mérgező! A motorolaj is. Pl: nekem kikotorta a cserepes virágból a földet, amit kezeltem táppal is. gondlom lenyalogatta/tisztogatta szokás szerint a tappancst.. azt vettem észre, hogy néha-néha megremeg reszket a cica. Gyorsan állatorvos - bármi baja van, én mindig rohaok vele (akkor is ha épp nincs pénzem, előbb felhívom, és megkérdezem persze, hogy így is vihetem-e, de nem szokott gond lenni), kiderült hogy a cica számára mérgező volt a virágföld (persze azóta csak művirágaim vannak! jobb a biztonság), kapott szurit, és az első nap tejet, a 2.nap meg híg, gyenge mézes kamillateát adtam neki kb 2 óránként fecskendővel - mert amúgy nem inná meg- szépen lassan pici adagokban. Nem szabad az egészet egyszerre. Oldalról picike adagokban adagolva, megvárni amíg nyel. Persze a felét kiköpte, kicsorgott, de azért sikerült.
De csakis az orvos tanácsára tettem ezt!
Szerencsére két nap múlva semmi baja nem volt! Ennek kb 6 éve.
Bármilyen anyag kerül a cica bundájára, le kell mosni tiszta vízzel vagy macska samponnal. Ha félő hogy lenyalta, tejet kell vele itatni, és orvoshoz vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!