Miért csapkod ilyen sűrűn a farkával a cica?
Figyelt kérdés
Nagyon szeret az ölünkben feküdni, de egy idő után csapkodni kezd a farkával. Próbáltam azt is, hogy nem nyúlok hozzá, csak hagyom, hogy pihenjen az ölemben, de akkor is csinálta. Előfordul akkor is amikor a saját helyén fekszik, annak ellenére, hogy semmi nem történik közben, amitől megijedne vagy zavarhatná.2011. szept. 3. 15:17
11/11 anonim válasza:
Most mondok valami sokaknak meglepőt, de nem rég olvastam egy tanulmányt, ami szerint a macska nem csak akkor csapkod a farkával amikor ideges. Persze ez is igaz, de akkor is ha épp döntés képtelen, illetve akkor is ha izgatott. Most nem tudom visszaidézni pontosan mi is volt a magyarázat. De lényeg, hogy a macskák bármennyire is önállóak gyakran nem tudják mit akarnak. Pl ebben az esetben, mondjuk jól érzi magát az öledben de közben rájön hogy éhes. És nem tudja mi legyen, oda menjen a tálkához vagy maradjon nálad. Nálam a leggyakoribb, mikor nyávog hogy engedjem be. Kinyitom az ajtót és ül tovább kinn és csapkod a farkával, látszik rajta h agyal hogy tényleg be akar-e jönni, vagy jó neki kinn?! :)) Azóta figyeltem fel rá, hogy olvastam ezeket és azóta sokkal jobban megértem a cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!