Találtam egy halott macskát,3 kiscicával! Mit csináljak?
Félreértettetek, a cicák max 2 naposak lehetnek!
Esetleg a szülésbe halt bele az anya?! Lehet már a kicsik se fognak élni mire odajutok.
Mennyire kicsik?
Nagyon picike cicákat is fel lehet nevelni, így: [link]
De az volna a legegyszerűbb, ha betennéd őket egy újságpapírral és régi, rossz ruhákkal, rongyokkal kibélelt dobozba és elvinnéd őket megmutatni a legközelebbi állatorvosnak. Vagy fel is hívhatsz egyet, mindegy, a lényeg, hogy gyorsan kapj infót! (Ha nagyon kicsik, az állatorvos tud adni tápszert. Ha nagyobbak, más tanácsot.)
Ha nem tudsz dajkacicát szerezni, akkor tápszer (már nagyon profi felszerelések vannak cumival, adagolókkal, leírásokkal). De előtte állatorvos, hogy egészségesek-e!
// A tehéntej nem tudom, miért hódít még mindig, már kezdek kiakadni, hogy az összes ilyen típusú kérdésnél legalább 1-2 ember javasolja a tejet...
Belehalhatott a szülésbe az anyamacska, előfordul, főleg ha még az is fiatal volt. Ilyen pici cicát még sose sikerült megmentenem pedig én is megtettem már mindent. Melegen kell tartani őket, tápszerrel etetni, alig nedves vattával törölgetni a feneküket. Ezek fontosak.
Sehogy nem tudsz átjutni a szomszédba? Én már másztam át kerítéseket macskáké, persze csak ha senki nem látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!